Calaf farà canvis en la recollida de residus voluminosos a partir dels primers dies d'abril. A partir d'ara, les persones que necessitin aquest servei per traslladar el material de rebuig a la deixalleria hauran de trucar per telèfon al servei. La recollida es faria un dia al mes. Serà el primer dilluns (i si s'escau que és festiu, l'endemà, dimarts). També es pot portar aquest residu directament a la deixalleria en els horaris d'obertura previstos en aquest municipi.

L'Ajuntament està duent a terme diferents canvis en la recollida de la brossa i la deixalla adaptant-se a les noves necessitats que es generen a partir de l'entrada en funcionament de la recollida porta a porta, que té com a objectiu final una millora que hauria de ser molt significativa en la recollida diferenciada, paper, plàstic, orgànica i rebuig.

L'Ajuntament ha recordat en una comunicació als veïns que «es consideren residus voluminosos aquelles deixalles que, com que tenen unes dimensions considerables, no es poden posar en els contenidors i són difícils de transportar fins a les deixalleries. Són residus voluminosos objectes de parament de la llar, trastos vells, mobles i matalassos·.

El telèfon on faran la llista per gestionar la recollida és el de l'Ajuntament (93 869 85 12, ext. 4).