Tres empreses esparreguerines han estat guardonades en l’11è Concurs d’Iniciatives Empresarials del Baix Llobregat Nord, que s’emmarca dins el projecte Fem Xarxa, Fem Empresa. Es tracta de l’empresa Minipiu, dedicada al disseny i fabricació de mobiliari infantil, que ha estat reconeguda amb el primer premi en la categoria de «Millor Empresa creada a partir de l’any 2019»; MTS Tech, especialitzada en l’automatització i la robòtica mòbil, que ha rebut el segon premi de la mateixa categoria; i Cadepa Global Packaging, dedicada al disseny i fabricació d’embalatges a mida, guardonada amb el tercer premi de la categoria de «Millor empresa davant la covid-19».

El certamen ha rebut un total de 73 candidatures, de les quals 14 eren d’Esparreguera i pertanyien a 8 empreses i 2 instituts de la vila. L’acte d’entrega de premis es va celebrar ahir al migdia de forma virtual amb la presència dels alcaldes dels vuit municipis de la zona nord de la comarca, entre els quals el d’Esparreguera, Eduard Rivas.

L’objectiu d’aquest certamen és reconèixer i premiar l’esforç emprenedor de les persones usuàries dels serveis d’atenció a emprenedors i, alhora, difondre la cultura emprenedora entre els joves del territori. En aquesta edició, el concurs ha passat de cinc a tres categories, reformulades per adaptar-les a la nova situació generada per la crisi sanitària. En total el jurat va rebre 73 candidatures, de les quals 58 pertanyen a empreses i 15 a projectes de joves. Esparreguera havia presentat 14 candidatures de 8 empreses i 2 instituts: 7 a la categoria de «Millor empresa creada a partir de l’any 2019», 3 a la de «Millor empresa reconvertida davant la covid-19» i 4 projectes de l’alumnat dels instituts El Castell i El Cairat concorren a la de «Millor idea jove de negoci».

L’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, va felicitar totes les candidatures en l’acte dels premis i va fer «un reconeixement a la tasca que fan les empreses, especialment en un any que ha estat molt dur i en què encara té més mèrit emprendre o reconvertir-se davant de la situació provocada per la covid-19, que ha tingut i continuarà tenint molts efectes en el món econòmic».