La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, ha anunciat aquest divendres que la construcció de la futura seu judicial i els jutjats de Martorell es posarà en marxa a finals de l’any vinent, uns mesos després del previst inicialment. Amb aquest nou termini, l’anhelat equipament hauria de posar-se en servei a finals del 2024 o inicis del 2025.

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, va recordar ahir que «els jutjats són el pitjor equipament públic que tenim ara mateix a Martorell», però va celebrar que, «després de vint anys de reivindicacions, el projecte sigui una realitat». Martorell té actualment set jutjats en sis edificis diferents del passeig del Sindicat i de l’avinguda Pau Claris, tots de lloguer. Són unes instal·lacions petites, antigues i en mal estat. El mobiliari ha quedat vell i hi ha dependències amb problemes d’accessibilitat i no tots els jutjats tenen cel·les per a detinguts. Redacció. Martorell

Amb un pressupost de 14,4 milions d’euros, els nous jutjats es construiran a tocar de l’estació Martorell Central en uns terrenys cedits per FGC i permetrà unificar en un sol edifici tots els jutjats. L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha recordat que els jutjats són actualment els “pitjors” equipaments públics de la ciutat i ha celebrat que, “ara sí”, es concreti el projecte.

El nou edifici tindrà 5.055 metres quadrats i aglutinarà en un únic espai les set dependències judicials que a hores d’ara es troben disperses en sis edificis de Martorell. Els jutjats de Martorell compten amb una plantilla de 86 treballadors, que donen servei a nou municipis de les comarques del Baix Llobregat i l’Anoia, que sumen una població de 135.000 habitants.