Ahir a la tarda, Calaf va acomiadar el regidor Jaume Simó Soler, de Calaf, que va morir d’una fulminant malaltia el dissabte passat. Havia estat el cap de llista del Grup Independents per Calaf (GIC) en les eleccions del 2019 i era el cap de l’oposició a l’Ajuntament de Calaf en el mandat actual.

Ahir, dilluns, el consistori va emetre un comunicat de condol per la seva mort i va obrir un espai a l’interior del consistori on tothom que va voler es va poder acomiadar del regidor en actiu. La sala de vetlles va quedar oberta a primera hora del matí i va rebre visites fins al migdia, al voltant de les 2. L’enterrament es va dur a terme a les 5 de la tarda, h a l’església parroquial de Sant Jaume.

Jaume Simó i Soler va morir la vesprada del dissabte 14 de maig fruit d’una malaltia. Tenia 71 anys. Com a mostra de condol, l’Ajuntament ha decretat dos dies de dol. A més les banderes del consistori i del Castell onejaran a mig pal i s’ha col·locat una cinta negra al balcó.

Jaume Simó i Soler va néixer el 14 de juliol del 1950 a Calaf. Els seus inicis laborals van ser amb l’empresa Germans Frauca de Calaf el 1968. L’any 72 començà a treballar a les oficines centrals de pinsos a Barcelona. A finals del 75 es trasllada a Piensos Hens de Silla com a responsable de logística. L’any 1985 l’empresa es fusiona amb Cargill Espanya S.A d’on va ser nombrat subdirector de les plantes de Silla (València) i Pinto (Madrid) des del 1989 fins al 1993.

Del 1993 fins al 1999 va ser director de compres i vendes de la Swine Division. Al 1999 va ser el director comercial de la fàbrica de pinsos de Cargill. El 2001 va ser nombrat Director de comercialització de la zona de Llevant per al porcí blanc amb la mateixa empresa Cargill amb la que va continuar fins a la jubilació.

Regidor en el darrer mandat

La seva activitat pública com a polític de Calaf es va iniciar en les últimes eleccions municipals, prenent el timó del grup independent. Anteriorment mantenia vincles amb el grup GIC i era amic de bona de generació amb algunes dels integrants de la candidatura. Durant les eleccions municipals del maig del 2019 va ser el cap de llista del Grup d’Independents per Calaf i durant els tres anys de treball com a regidor ha tingut una actitud crítica amb el govern d’ERC, però amb responsabilitat de poble per als grans temes.