L'Ajuntament de Martorell va aprovar en la darrera sessió plenària demanar unasubvenció a la Generalitat de Catalunya per urbanitzar i reparcel·lar de nou la zona del Pou del Merli, un barri degradat des del punt de vista urbanístic. La subvenció seria el punt de sortida per a una transformació que l'Ajuntament entén com a indispensable en un barri que és considerat des del consistori "un dels punts negres de la xarxa urbana local".

El Pou del Merli és una urbanització situada entre els termes municipals de Martorell i Sant Esteve Sesrovires. Actualment, els veïns d'aquesta zona no disposen de carrers asfaltats ni voreres i, a més a més, l'enllumenat públic és deficient. En el ple municipal celebrat dilluns al vespre es va aprovar per unanimitat demanar una subvenció a la Generalitat per tal de poder portar endavant actuacions d'urbanització i reparcel·lació de l'espai.

"El Pou del Merli és una urbanització que es va anar construint durant aproximadament 30 anys, sense permisos de cap tipus i edificant on la gent va voler", va dir l'alcalde de Martorell, Salvador Esteve. "És per aquest motiu que hi ha tanta dificultat a l'hora de realitzar un projecte de reparcel·lació de l'espai. Perquè hi ha alguna construcció que es troba en zones verdes, per exemple", ha afegit. Tot i així, Esteve ha expressat que "des de l'Ajuntament intentem respectar al màxim les edificacions que hi ha fetes, però no podem assegurar que alguna no s'hagi de canviar per tal d'endreçar els carrers".

Des del consistori martorellenc també es va comentar que els dos projectes s'estan acabant de redactar i que, un cop enllestits, es presentaran als veïns perquè puguin fer les corresponents esmenes. És per això que el president de l'Associació de Veïns del Pou del Merli, Rafael Sánchez, ha comentat que de moment "no volem expressar cap posicionament fins que no fem un cop d'ull als projectes. Perquè si ara comentem alguna cosa serà parlar de conjectures".

Pel que fa a la resta d'actuacions en aquesta zona, l'alcalde de Martorell ha explicat que "és previst asfaltar el carrer, fer la instal·lació de clavegueram, millorar l'enllumenat dels carrers, fer les voreres, etc.". Segons Esteve, "millorar l'espai públic pot ser més o menys costós, però el que serà més complicat serà la reparcel·lació".