Els veïns de Calaf tindran l'hospital Sant Joan de Déu de Manresa com a centre de referència

El canvi es farà de manera progressiva i qui mantingui especialistes o tractaments a Igualada podrà seguir fent-ho

L'entrada de l'Hospital Sant Joan de Deu de Manresa

L'entrada de l'Hospital Sant Joan de Deu de Manresa / Althaia

Enric Badia

Enric Badia

Els veïns de Calaf tindran com a hospital de referència Sant Joan de Déu de Manresa. Era un dels temes que quedava pendent de la reorganització sanitària després de la creació de la vegueria del Penedès. L'alcaldessa de Calaf, Montserrat Mases, i la regidora de Salut, Montserrat Isern, es van reunir, el passat divendres, amb el director de CatSalut, Ramon Canal Comaposada, i van sortir amb el compromís de fer el canvi de manera progressiva.

Fins ara, l’Hospital d’Igualada havia estat l’hospital de referència de Calaf, perquè ambdós municipis formaven part de la Regió Sanitària de la Catalunya Central. Actualment, amb el canvi de vegueries, Igualada s’ha integrat a la Regió Sanitària del Penedès, i Calaf que continua dins de la Regió Sanitària de la Catalunya Central. Igualada treballa amb unes dinàmiques i col·laboracions amb centre de referència que són diferents als que té Manresa.

Aquest canvi permetrà als calafins sol·licitar atenció mèdica a Manresa per fer proves mèdiques, visites d'especialistes o si han de ser hospitalitzats. Tot i això, qui prefereixi continuar visitant-se a l’Hospital d’Igualada podrà seguir fent-ho.

L’Institut Català de la Salut (ICS) ha estat treballant en aquest traspàs des que es va crear la nova regió sanitària el juny de l’any passat, segons han explicat fonts de l'Ajuntament de Calaf. CatSalut mantindrà el contacte amb la delegada de Salut de la Catalunya Central, Alba Oms, per assegurar que aquests canvis millorin l’atenció sanitària de la població.

Amb aquesta reestructuració, es pretén garantir que els usuaris rebin una atenció mèdica de qualitat i adequada a les seves necessitats, facilitant l’accés als serveis sanitaris de manera òptima i eficient.