Igualada tindrà un heliport destinat fonamentalment a urgències sanitàries en un termini de 6 mesos. Ahir al matí, la consellera de Salut, Marina Geli, va ser l'encarregada de posar-ne la primera pedra. L'heliport quedarà situat en un terrat sobre l'àrea d'atenció ambulatòria de l'hospital.

La consellera va destacar ahir la importància de les infraestructures per prestar serveis sanitaris de qualitat, però també la dels professionals que treballen dia a dia amb els malalts. Geli, que ja havia posat la primera pedra de l'Hospital d'Igualada, va assistir ahir a l'acte de col·locació de la primera pedra d'una obra que hi té una estreta relació.

En l'acte també hi va participar Jordi Aymamí, alcalde igualadí, que va manifestar que "l'hospital era un projecte de referència durant anys, però ens mancava un element com aquest heliport per donar respostes a les nostres emergències" i que "completem amb un projecte de ciutat".

L'alcalde va agrair explícitament a la consellera Geli "l'esforç" per l'equipament. La construcció de l'heliport ja era prevista en l'avantprojecte del nou hospital, encara que en un primer moment es va projectar construir-lo al nord-est. Quan es va dur a terme l'obra de l'aparcament soterrani d'Igualada Nord, es va decidir col·locar-lo a sobre del terrat, just per sobre de l'accés a l'àrea ambulatòria.

El projecte, encarregat a l'arquitecte Emili Donato com a ampliació de l'hospital, ha costat vora els 600.000 euros. Inclou una plataforma d'aterratge plantejada a partir d'un nucli central amb un voladís de 7 metres, amb un anell en tot el perímetre ue compacya el conjunt. El diàmetre de la plataforma és de 18,29 metres i té forma octogonal. Disposa d'una àrea de seguretat de 3 metres, l'accés a l'edifici serà a partir d'una passarel·la metàl·lica i per la qual s'accedirà a urgències.

Durant la visita, Geli va donar a conèixer el projecte d'instal·lar 51 plaques fotovoltaiques i 72 d'energia solar. Amb aquestes plaques es preveu que l'hospital pugui reduir el cost energètic. Les d'energia solar tèrmica permetran estalviar el 46,3% del cost de l'energia que ara es necessita per escalfar l'aigua. Les plaques fotovoltaicques suposen un estalvia de 6,80 tones de CO2 i 13,42 tones de petroli. La instal·lació de les fotovoltaiques, que farà Agefred, requerirà una inversió de 90.000 euros, mentre que les solars tindran un cost de 185.000 euros.