Durant dos dies, el cap de setmana que ve, quatre de les adoberies més emblemàtiques del barri industrial del Rec d'Igualada seran recuperades i reutilitzades com a espai de venda de marques com Sita Murt, Antonio Miró i Helmetdress, entre altres. El nom d'aquest projecte és Rec.0 Experimental Stores, i es vol convertir en una cita bianual, però que vagi molt més enllà de la intenció de crear un espai de venda. Serà també una reivindicació del patrimoni històric i industrial, amanit amb activitats culturals. Dissenyadors de primer nivell transformaran les adoberies en "botigues efímeres", però també un marc adequat i innovador per a la venda.

Els espais que acolliran aquest esdeveniment són l'antiga fàbrica tèxtil Vapor de Baix, on s'instal·larà la marca Vialis i Helmet Dress; La Fàbrica, l'antiga adoberia Ibáñez del segle XX, que acull Josep Abril, Miriam Ponsa, Celia Vela, Manolita Watlin i Mosquito en Alaska; L'Adoberia, l'antiga adoberia del 1850, on hi haurà Sita Murt i Textura; Curtits la Bella, una antiga adoberia del 1913, que acull Marithé François Girbaud i Antonio Miró; i Espais del Rec, una antiga adoberia del segle XVII, que acull la marca Gemma.

Al voltant de l'esdeveniment també s'organitzaran tot un se- guit d'activitats paral·leles que complementaran l'oferta d'oci cultural. Hi ha previst que es faci un recital poètic, música en directe, una projecció audiovisual i una pintada de parets amb grafits. Els visitants podran seguir un itinerari marcat que els guiarà pels sis espais de venda.

Un Chelsea a la igualadina?

Un paral·lel interessant per al projecte que ha engegat aquest grup d'igualadins podria ser el barri novaiorquès de Chelsea, on després d'un període d'hores baixes en la reconversió industrial, actualment acull artistes, dissenyadors i executius.