El ministre de Treball, Celestino Corbacho, s'ha compromès amb el Consell Econòmic i Social de l'Anoia (CESCA) a parlar amb l'administració estatal per aconse-guir desviar o fins i tot fer subterrània l'autovia A-2, per possibilitar l'ampliació de la pista de l'aeroport corporatiu.

És un dels principals temes que van tractar la junta reduïda del CESCA i el ministre dissabte passat, quan el responsable de Treball va visitar l'Anoia per obrir diverses obres construïdes aquest any a la comarca amb els Fons Estatals d'Inversió Local (FEIL). La trobada va durar poc més d'una hora, però segons Teo Romero, alcalde de Montbui i president del CESCA, va ser "operativa, intensa i vam aprofitar el temps", en la qual van traslladar a Celestino Corbacho la realitat actual de la comarca, "que ja coneix de la seva època com a president de la Diputació". La principal urgència de la comarca que es va comunicar al ministre "va ser la necessitat de mesures pal·liatives", però Romero afirma que "no ens hi vam reunir per lamentar-nos, sinó que també li vam aproximar les nostres inquietuds per generar llocs de treball en els nous àmbits, en els sectors emergents , com les energies renovables".

Però el principal èmfasi del CESCA va ser, segons Romero, en "la gestió per poder desviar la A-2. No depèn de l'àrea de Corbacho, sinó d'un altre ministeri, però hem expressat al ministre la nostra preocupació i vam demanar que intercedís davant Foment". El ministre en va "prendre nota" i es va comprometre a portar la petició, a més que des del CESCA "s'enviarà una nota a Madrid on especificarà concrecions sobre les propostes". L'aeroport corporatiu és "una prioritat molt important" i és necessari que no interfereixi amb la A-2 per poder-ne ampliar la pista. Desviar-la o fer-la subterrània? Segons Romero, no es va especificar l'operació. S'ha parlat, en primer lloc, de desviar l'autovia cap al nord, tot i que no es descarta encara l'opció de fer subterània la A-2, i evitar un impacte ambiental a l'àrea propera al nucli d'Òdena.

Un altre dels temes que es van posar sobre la taula va ser que "amb les noves possibilitats que hi ha de sòl industrial a l'Anoia, s'hi puguin derivar noves inversions". En relació amb la important taxa d'atur que experimenta el territori, Romero comenta que "a peu de carrer ens poden semblar molt importants les mesures pal·liatives, però també n'hem de buscar de cara al futur".