Segueix-nos a les xarxes socials:

La fiscalia investiga una operació urbanística a Olesa

En una superfície d'aproximadament 15 hectàrees requalificades hi ha prevista la construcció de més de 850 habitatges

La fiscalia investiga una operació urbanística a OlesaARXIU/O. C.

La fiscalia està investigant si hi ha irregularitats en l'operació de l'Àrea Residencial Estratègica d'Olesa, un projecte que, si s'executa, comportaria la construcció de més de 850 habitatges al municipi en una superfície d'unes 15 hectàrees.

L'obertura de diligències s'ha iniciat a partir d'uns informes enviats pel grup de propietaris afectats per l'ARE olesà, que van trametre un document el 2 de desembre passat.

Victorio Abad, portaveu d'aquesta associació, ha assegurat que "la fiscalia ens va remetre un comunicat en què assegurava que admetia a tràmit els fets que li vam enviar, dels quals també n'està informada la Generalitat de Catalunya, atesos els indicis de responsabilitat penal, tant dels agents privats com dels públics".

Abad, però, no ha volgut especificar en què se centraven les hipotètiques irregularitats: "els hem informat de molts aspectes i la fiscalia no ens ha dit concretament sobre quin o quins obria diligències, creiem que tècnicament el projecte està mal desenvolupat".

De fet, el portaveu el que no vol "és que es comenci a especular sobre quins fets poden constituir delicte i quins no, perquè es podria acusar injustament gent que no ha fet res, el que hem de fer és esperar que acabin les investigacions".

Per altra banda, l'associació d'afectats per l'ARE olesà, que lidera Victorio Abad, ha posat sempre en relleu "la manifesta voluntat dels membres del govern municipal de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat, especialment la de l'alcalde i la del regidor d'Urbanisme, d'afavorir i fer prevaler, per damunt dels interessos del territori i de la ciutadania, els interessos dels diversos agents privats del món immobiliari".

En la informació enviada pels veïns a la fiscalia s'explica, entre altres fets, que mesos abans que se seleccionés la seva zona per fer-hi l'ARE, empreses constructores l'havien comprada a un preu suposadament molt baix i que, a més a més, un exregidor socialista hauria treballat en les dues entitats egarenques.

A partir d'aquí, el que es vol saber és si realment les empreses haurien rebut informació prèvia des del consistori per comprar els terrenys davant una possible revalorització immediata d'aquests terrenys, i si, per tant, s'ha comès un delicte urbanístic.

A banda dels informes enviats a la fiscalia, el grup de veïns afectats ha posat també els fets en coneixement de l'Oficina Antifrau i de la Sindicatura de Greuges.

Sobre el síndic de greuges, s'assegura que "ha requerit el departament de Política Territorial de la Generalitat per tal d'ocupar-se i donar resposta a les recurrents peticions de l'associació, com és la seva obligació".

Prem per veure més contingut per a tu