La Festa Major d'Olesa i la d'Abrera han quedat enguany solapades al calendari, de manera que els actes més forts de totes dues tindran lloc aquest cap de setmana. Tot i així, tots dos municipis confien que no es faran ombra i que totes dues celebracions registraran nivells alts d'assistència a les activitats programades.

La regidora de Cultura d'Olesa de Montserrat, Mireia Canyadell, ha dit que "no tinc la sensació que ambdues festes ens fem ombra perquè oferim coses diferents. Per exemple, nosaltres dissabte a la tarda organitzarem la primera edició de la Fira del Disc i el Mercasal i Abrera deu tenir altres tipus d'activitats pensades".

Per la seva banda, l'alcaldessa d'Abrera, Maria Soler, ha dit que "hi ha hagut altres vegades que també ha passat i no tenim por. Segurament, tant a Abrera com a Olesa vindrà molta gent. Penso que tenim públics diferents perquè hi ha gent que anirà a la del seu municipi i hi haurà gent desplaçada que triarà el que cregui que li agrada més". Soler també ha explicat que "no hem de rivalitzar, el millor és que totes dues viles estiguin de festa, perquè el que necessita la gent en aquests temps és gaudir de les activitats amb la família i els amics i oblidar-se de les dificultats del dia a dia". Per això mateix ha explicat que els objectius d'aquesta edició de la festa grossa abrerenca "són poder arribar al major nombre de persones i que els actes siguin gratuïts per ser accessibles a totes les persones".

Olesa té previst per a aquests dos dies festius realitzar el Mercasal i la primera edició de la Fira del disc, tots dos organitzats pel Bloc Juvenil i l'Associació de Músics del Baix Llobregat. A més a més, en el marc d'aquesta fira, es presentarà la Guia Musical d'Olesa, amb noms i contactes, així com dates d'actuacions.

Pel que fa a Abrera, aprofitarà la festa major per celebrar aquesta nit els 25 anys de la ràdio municipal amb un festival musical de diversos estils que s'ubicarà al parc de Can Morral. L'emissora instal·larà un escenari de grans dimensions amb dues pantalles. Vindran cantants com Coyote Dax.