Els partits de l'oposició del consistori martorellenc consideren innecessàries les obres de reforma de la rambla de les Bòbiles que es començaran en breu.

El consistori té previst reformar totalment la calçada central del passeig destinada als vianants posant-hi una petita zona verda amb jardineres als costats, per així diferenciar-la més dels laterals per on circulen els vehicles. L'obra, que es farà en tres fases tenint en compte els tres trams diferenciats de la rambla, té una inversió de 400.000 euros i s'acabarà a final de febrer.

Xavier Gómez, portaveu d'ICV Martorell, creu que "aquesta obra és innecessària, ja que es podrien destinar els diners que costa a altres actuacions urbanístiques o socials més prioritàries". Gómez ha dit que "em sorprèn força que l'equip de govern de CiU adopti contínuament un discurs victimista sobre les dificultats econòmiques que estem passant i alhora destini diners a obres innecessàries. No serà més important dedicar diners a més protecció social, més ajuts a les persones amb di- ficultats laborals o a actuacions més importants que la ciutadania reclama?". Per a Gómez, "la reforma és feta de cara a les eleccions municipals del maig per dir que han fet inversions en tots els barris. Ara no és un moment on la prioritat hagi de ser gastar el pressupost en actuacions que només responen a la necessitat d'organitzar inauguracions, el cost de les quals, tot i haver-ho preguntat en dos plens, encara se'ns oculta".

Des del PSC, Adrià Arqué ha assegurat que "com a projecte de futur, la reforma és necessària perquè la rambla és el centre neuràlgic i comercial de Martorell, però aquesta reforma sembla maquillatge electoral. Creiem que la reforma és necessària en profunditat, tal com es mostrava amb un aparcament soterrat, l'actual és un projecte innecessari i fora de lloc".

Per a Arqué, els espais verds quedaran malmesos "a la primera fira que s'hi faci". D'altra banda, tant des d'ERC com des del PP consideren que la reforma és una decisió de l'equip de govern que no és una prioritat però que tampoc no està malament, tot i que els diners es podrien invertir en altres llocs.

Un passeig més atractiu

Des de l'equip de govern, el regidor d'Urbanisme, Xavier Fonollosa, ha remarcat que l'obra "no és incompatible amb futurs treballs que s'hi puguin fer, com seria la construcció d'un aparcament soterrat. El 2008 vam fer un estudi i les empreses que haurien de gestionar-lo ens van dir que per fer-lo s'hauria d'eliminar els aparcaments gratuïts del voltant, cosa que no volem fer mentre es pugui".

El regidor ha defensat l'obra dient que "s'hi guanyarà més aparcament i també es diferenciarà més la zona de passeig. Es remodelarà tot el paviment, ho farem més atractiu. Quan s'acabi els martorellencs podran passejar des del parc d'Europa fins al pont del Diable, gaudint de voreres amples".

Per a Xavier Fonollosa, a la rambla "el tractament que s'ha fet de l'espai públic és poc agraït estèticament, ja que li falta un encant que li pretenem donar amb elements de jardineria, fer-la més espectacular. Això val diners, però el canvi valdrà la pena".