El socialista Teo Romero, alcalde de Montbui des de l'any 1995, ha manifestat la voluntat de presentar-se a la reelecció aquest mes de maig vinent. Romero, l'alcalde amb més percentatge de vots a favor de tot Catalunya, només ha d'esperar el vistiplau de l'assemblea local del PSC.

El batlle montbuienc aspirarà al seu cinquè mandat als 43 anys. Romero, que ahir va presentar la Festa Major d'Hivern del municipi, va negar que tingui metes més altes en la política catalana i va assegurar que "queden projectes pendents que vull enllestir. Tinc molta feina a fer".

Nega que "marxi cap a altres àmbits de la política, no vull fer cap salt a la política nacional". La seva prioritat "és Montbui". De cara a les properes eleccions, Romero vaticina que "sorgiran persones que vulguin entrar en política per aprofitar la situació econòmica o encendre la gent amb el discurs antiimmigració", però espera "continuar tenint la confiança dels montbuiencs". L'obertura del complex Mont-aQua, la nova oficina municipal al Nucli Antic o la política de reurbanització a la carretera de Valls són els avals que vol fer valer Romero, que va guanyar l'any 2007 amb 11 dels 13 regidors del consistori.

Romero, que ja va col·laborar amb Florentino Pérez l'any 1987 quan aquest va inaugurar l'hegemonia socialista a Montbui, parla d'"experiència acumulada i molta il·lusió" que pensa fer valer. El líder socialista, primer secretari del PSC comarcal, veu que "hem anat sembrant moltes actuacions, com ara el polígon industrial, els nous equipaments i les seves zones de creixement", i ara és el moment "de recollir".

Romero afegeix que també li ha donat aire l'indult concedit pel ministeri de Justícia l'any passat, que li commuta la inhabilitació per a càrrec públic per dos anys de multa, a raó de 300 euros mensuals. Aquesta inhabilitació venia motivada per haver retirat el sou, el 1995, a un extresorer acusat de malversació de fons.