Segueix-nos a les xarxes socials:

Martorell

Seat posa en marxa el parc fotovoltaic més gran d'Europa

De moment s'ha enllestit la primera fase de la instal·lació feta amb més de 20.000 panells solars

La planta de Seat a Martorell ha enllestit la primera fase del projecte Seat al Sol amb l'engegada de dues plantes fotovoltaiques que produiran 6 milions de kWh anuals d'energia elèctrica neta. Durant el primer any de funcionament, aquestes plantes generaran molta més energia de la que han consumit els enllumenats nadalencs de Madrid i Barcelona conjuntament.

Els més de 20.000 panells solars instal·lats en una superfície total de 135.000 metres quadrats, sobre les cobertes dels tallers i les veles d'emmagatzematge provisional de vehicles, aconsegueixen una potència nominal conjunta de 4MW per a aquesta primera fase. L'execució de la primera fase ha costat prop de 17 milions d'euros.

Amb aquest projecte, la planta de Seat a Martorell aportarà beneficis mediambientals, alhora que contribuirà en la reducció de 2.800 tones en emissions de CO2 anuals, equivalents a l'efecte de més de mil hectàrees de bosc. Durant els exercicis 2011 i 2012 es posaran en servei noves fases fins a culminar la que serà la instal·lació fotovoltaica més gran de la indústria de l'automoció a Europa. Seat al Sol consta d'un total de sis plantes fotovoltaiques sobre una superfície de 320.000 m2 i una potència instal·lada de 10,6 MW. Així es generaran més de 13 milions de kWh anuals d'electricitat neta, xifra que equival al consum elèctric de 3.000 llars espanyoles.

Prem per veure més contingut per a tu