La planta de Seat a Martorell ha enllestit la primera fase del projecte Seat al Sol amb l'engegada de dues plantes fotovoltaiques que produiran 6 milions de kWh anuals d'energia elèctrica neta. Durant el primer any de funcionament, aquestes plantes generaran molta més energia de la que han consumit els enllumenats nadalencs de Madrid i Barcelona conjuntament.

Els més de 20.000 panells solars instal·lats en una superfície total de 135.000 metres quadrats, sobre les cobertes dels tallers i les veles d'emmagatzematge provisional de vehicles, aconsegueixen una potència nominal conjunta de 4MW per a aquesta primera fase. L'execució de la primera fase ha costat prop de 17 milions d'euros.

Amb aquest projecte, la planta de Seat a Martorell aportarà beneficis mediambientals, alhora que contribuirà en la reducció de 2.800 tones en emissions de CO2 anuals, equivalents a l'efecte de més de mil hectàrees de bosc. Durant els exercicis 2011 i 2012 es posaran en servei noves fases fins a culminar la que serà la instal·lació fotovoltaica més gran de la indústria de l'automoció a Europa. Seat al Sol consta d'un total de sis plantes fotovoltaiques sobre una superfície de 320.000 m2 i una potència instal·lada de 10,6 MW. Així es generaran més de 13 milions de kWh anuals d'electricitat neta, xifra que equival al consum elèctric de 3.000 llars espanyoles.