Els regidors de Serveis Socials dels 30 municipis del Baix Llobregat es van reunir ahir a la seu del Consell Comarcal per tractar els reptes que afronten les polítiques socials en l'àmbit local i fer més eficients els Serveis Socials.

La reunió, dins del marc de la Taula de Serveis Socials del Baix Llobregat, va establir com a gran objectiu fer efectiva una cooperació intermunicipal que augmenti la coherència del sistema de serveis socials a la comarca i l'assoliment d'objectius comuns dins del territori. Els consistoris volen prioritzar l'atenció a necessitats, demandes i expectatives socials que puguin derivar en exclusió social i econòmica. També es vol establir una estructuració i organització d'un sistema nacional de Serveis Socials amb capacitat d'aconseguir resultats tangibles en la solució dels problemes pels quals ha estat constituït com a sistema de servei públic. D'altra banda, es vol desenvolupar una xarxa territorialitzada i descentralitzada, gestionada pels governs locals, que garanteixi proximitat, capacitat d'adaptació i visió comunitària com a requeriment per garantir la inclusió i la cohesió social.

La jornada va ser introduïda per la presidenta del Consell Comarcal, Rosa Boladeras, i la coordinadora de l'Àrea de Benestar Social de la Diputació de Barcelona, Àngels Nogué. L'especialista i consultor Albert Serra va exposar un avantprojecte de pla de treball 2011-2015 per a la Taula de Serveis Socials del Baix Llobregat.