Els veïns del Nucli Antic d'Olesa de Montserrat no organitzaran la que havia de ser la sisena edició de la Fira d'Artesania, prevista per al 14 i 15 de maig vinent, a causa d'una normativa d'Espectacles Públics i Activitats Recreatives de la Generalitat. La normativa obliga l'entitat veïnal a signar uns butlletins pel que fa a la utilització de la llum i aquests documents s'han de fer a través d'uns tècnics que ha de contractar l'entitat. Des del consistori asseguren que la suspensió de la fira és decisió de l'associació, mentre que l'entitat creu que l'Ajuntament podia haver fer més per tirar-la endavant.

La regidora de Festes d'Olesa, Mireia Canyadell, ha explicat que "des de l'agost passat hi ha una normativa que obliga a presentar una memòria sobre la festa i al mateix temps marca que hi ha d'haver un responsable que tingui una titulació d'electricista que signi els documents que asseguren que la connexió elèctrica és correcta". Canyadell ha remarcat que "des de l'Ajuntament sabem que aquesta normativa és feixuga i per això hem fet una pròrroga fins al setembre vinent, quan hagin passat el gruix de les festes a Olesa, en què només demanen uns mínims que són els que compleix tothom; i un exemple és el de la Fira d'Abril que s'organitza properament al barri de les Planes. Ajudem tots igual".

Sobre la problemàtica amb l'entitat veïnal per celebrar la festa, la regidora assegura que "l'Ajuntament paga la llum, els lavabos i les tarimes, però la normativa diu que són ells qui han de muntar-ho. Com a col·laboradors, els proporcionem el punt de llum i paguem la instal·lació elèctrica, no es fa un tracte preferencial amb ningú. Ells són els organitzadors".

D'altra banda, la presidenta de l'Associació de Veïns del Nucli Antic, Sònia Gual, ha explicat que aquest any no es farà la Fira de l'Artesania perquè "l'Ajuntament només ens posa que traves, fent cas omís a les nostres peticions, ja sigui per les retallades en ajuts o per la manca d'interès per fer-la". Per a Gual, a través d'aquesta normativa el consistori no hi posa de la seva part perquè "cada cop són més impediments per organitzar actes, i per això hem decidit comunicar a més d'una seixantena d'interessats a venir a la fira que no fa falta que ho facin perquè aquesta no es durà a terme". La presidenta ha afegit que "fa cinc anys que organitzem aquesta festa amb èxit, i ara des de l'Ajuntament ens diuen que si no podem fer-la, que fem de col·laboradors, tot i que ells no munten la llum, ni els tendals ni res. Simplement la brigada municipal hi deixarà els materials i nosaltres hem de fer la resta. No estem disposats a ser col·laboradors d'una fira que organitzem nosaltres, ja que no treballem desinteressadament per un Ajuntament que ens cobra per tot i no es fa responsable de res".

La presidenta de l'associació lamenta que passi això perquè "havíem programat diversos actes, com concerts, sardanes, xocolatada popular, animació per als més menuts..., i ara tot això no es farà". Finalment, Gual ha avançat que "de cara a l'any vinent ja veurem si es pot tornar a organitzar, però d'aquesta manera no ho volem des de l'associació. S'ha de veure com evoluciona tot, però la nostra intenció és tornar-la a fer quan sigui possible".