La Comunitat Minera Olesana, cooperativa que subministra l'aigua al municipi, invertirà prop de 70.000 euros en el projecte Olesa Aigua Segle XXI per acostar l'aigua de les fonts del municipi als diferents barris, ja que cada cop és més gent la que es desplaça a llocs com la plaça de les Fonts per recollir aigua per a ús domèstic.

La cooperativa està aprofitant les obres que s'estan fent en diversos carrers del nucli antic olesà per canviar les canonades i connectar-les cap a altres zones de la població. Aquests treballs és previst que finalitzin l'any vinent. El director, Joan Arèvalo, ha explicat que quan s'acabi la connexió i ampliació de la xarxa serà quan "instal·larem diverses fonts en zones com la plaça de Can Carreras, l'Ajuntament, la rambla de Catalunya, etc. Aquesta aigua vindrà directament de la plaça de les Fonts". Arèvalo ha afegit que amb aquest projecte "aprofitem per substituir algunes canonades". El projecte Olesa Aigua Segle XXI té l'objectiu de"garantir i diversificar les fonts de proveïment d'aigua i millorar la qualitat organolèptica d'aquesta, entenent que la garantia és la capacitat de prestar el servei quan hi hagi grans sequeres, fent prevaldre la sostenibilitat econòmica i social, i també la racionalitat en la gestió del recurs", ha afegit Arèvalo.

Des de la cooperativa creuen que amb aquest projecte encara donaran servei a més gent "en no haver de comprar aigua, tenint-ne de gran qualitat gratuïtament en diverses font repartides per Olesa de Montserrat. Ara, el 90% d'aigua que subministrem és per a diferents usos, i només el 10% és per beure. Així, esperem que aquesta augmenti". D'altra banda, el gerent ha explicat que, tot i els arguments que fan servir determinats comercials que intenten vendre aparells de tractament i purificació de l'aigua a la ciutadania assegurant que a Olesa l'aigua no és de bona qualitat, Arèvalo ha volgut treure ferro a la situació, ja que, segons el director, "l'aigua passa tots els controls analítics i sanitaris. La filtrem dues vegades, amb sorra i carbó actiu. Tot i tenir elevats graus de clorurs, el tast és bo. Això passa perquè el Llobregat rep l'aigua del Cardener que porta sal de les mines properes".