L'actual equip de govern martorellenc (CiU) no es mostra preocupat per la proposta de resolució presentada pel grup parlamentari d'ICV-EUiA amb relació a les obres que l'Ajuntament va fer al riu Anoia i assegura que si continua governant farà més actuacions a l'entorn del riu per convertir-lo en parc fluvial. La comissió parlamentària de Territori i Sostenibilitat debatrà i votarà la resolució sobre l'execució de les obres de restauració de la llera del riu Anoia, que serà el 25 de maig vinent.

De fet, el regidor d'Urbanisme martorellenc, Xavier Fonollosa, ha assegurat que estan "ben tranquils", perquè "hem fet les obres amb tots els permisos i si continuem en el govern encara farem més actuacions al costat del riu per convertir el tram urbà de l'Anoia en un gran espai fluvial que passi a ser un punt de trobada per als ciutadans". "Si no haguéssim fet tots els tràmits, no tindríem les autoritzacions de l'Agència Catalana de l'Aigua. El problema és que a molts el que fem no els agrada", referint-se a ICV i Martorell Viu.

Fonollosa també ha explicat que la intenció de cara al futur és "continuar fent actuacions per no tornar a deixar el riu d'esquena al municipi. L'Anoia ha d'estar ben aprofitat i ha de ser un lloc de lleure dels martorellencs". El regidor ha posat èmfasi a fer millores a l'entorn del riu, ja que "no pot ser que a hores d'ara els veïns de la Vila encara hagin de caminar pel costat d'horts il·legals que hi ha a tocar del riu per anar a buscar el tren. Volem que els marges siguin correctes, i això no és fer obres il·legals".

Per al regidor d'ICV, Xavier Gómez, sigui quina sigui la resolució de la comissió "és clar que s'han fet uns aparcaments il·legals passant-se procediments. Han fet el que han volgut, per això s'hauria de restaurar tal com estava la llera abans d'aquestes obres".