L'Ajuntament de Calaf (CiU) ha sortit al pas dels retrets de l'oposició al consistori, que va criticar la setmana passada la despesa en sous d'aquest mandat. El primer tinent d'alcalde, Joan Caballol, defensa que en el nou cartipàs, amb la distribució d'hores, "la dedicació dels regidors a les tasques de govern augmenta el 54%". Caballol considera "tendenciós" dir simplement que la despesa puja de 30.000 euros bruts anuals, quan els regidors del govern dedicaran més hores a la feina al consistori.

Al ple del cartipàs, les retribucions que ha fixat el govern que encapçala Maria Antònia Trullàs van ser criticades a dreta i esquerra. L'Ajuntament, per la seva banda, ha defensat que els sous que percebrà l'equip de govern convergent estan a la part més baixa de la forquilla que aconsella l'Associació Catalana de Municipis (ACM) per a viles de les dimensions de Calaf, de 3.600 habitants.

En el cas de l'alcaldessa Trullàs, cobrarà un sou anual de 18.000 euros bruts, amb una dedicació parcial mensual de 80 hores "com a mínim". Tots els altres regidors també tindran dedicacions parcials, exceptuant el primer tinent d'alcalde, amb dedicació exclusiva i que, seguint les recomanacions fixades per l'ACM, tindrà una retribució anual de 15.300 euros bruts.

En aquest sentit, Caballol argumenta que les dedicacions dels regidors han incrementat, mentre que, per contra, la relació entre aquestes i la retribució ha caigut el 35%. També s'ha fixat per als edils del govern una dedicació mínima de 80 hores mensuals, revisables segons la demanda de la població, quan anteriorment "n'eren 30".

Després que la republicana Lourdes Oliveras formulés les seves crítiques dilluns, també hi va intervenir la primera força de l'oposició a Calaf, PxC, que va protestar perquè les indemnitzacions per assistència als plens a l'oposició "seran només de 18 euros trimestrals". PxC considera que aquesta quantitat és "una manca de respecte".