Segueix-nos a les xarxes socials:

Igualada restaura la locomotora que fa de monument al parc de l'Estació

La màquina la va adquirir el municipi l'any 1973 i avui se'n presentarà la rehabilitació

Igualada restaura la locomotora que fa de monument al parc de l'Estacióajuntament d'igualada

Igualada presentarà avui, dins dels actes de la festa major, els treballs de rehabilitació i restauració de l'antiga locomotora de l'Estació Vella d'Igualada. La màquina de tren, que fa de monument d'aquest espai públic, ja s'ha recol·locat al seu espai i aquesta tarda (a les 8) se'n farà l'estrena amb l'espectacle d'animació familiar Vine a la festa, a càrrec de Noé Rivas.

Des del mes de juliol, l'Ajuntament ha treballat en la rehabilitació de la màquina de tren del model Berga, la coneguda com a número 27 Balsareny, fabricada el 1896 per l'empresa alemanya Krauss Locomotive Fabrik-Krauss & Co. Inicialment va formar part d'un lot de vuit màquines adquirit per l'antiga companyia gestora de la línia Manresa-Berga i lluïa el número 7 i, posteriorment, quan l'empresa es va integrar a la Companyia General de Ferrocarrils Catalans, va dur el número 27. Retirada del servei actiu als anys 60, el 1973 es va instal·lar com a monument històric a l'Estació Nova i més tard, el 1989, es va traslladar al parc de l'Estació Vella com a recordatori de l'època en què el ferrocarril travessava el passeig Verdaguer fins a l'actual plaça de Catalunya.

Josep Miserachs, tinent d'alcalde d'Entorn i Promoció Cultural, destaca que "la recuperació d'aquest símbol històric era un deute pendent de l'Ajuntament amb el passat de la ciutat d'Igualada i, per això, hem tornat a dotar aquest emblema de la dignitat que mereix".

Prem per veure més contingut per a tu