Segueix-nos a les xarxes socials:

ERC acusa el govern d'Igualada de no oferir diàleg sobre la fi dels patronats

La regidora Carolina Telechea havia demanat que l'assumpte quedés sobre la taula

El grup d'ERC volia que hi hagués un període de debat sobre el futur dels patronats d'Esports i Cultura de l'Ajuntament d'Igualada abans que es procedís a la seva eliminació tal com pretenia el govern local, però no se'n va sortir. En aquest cas, el govern de CiU en va tenir prou amb la seva majoria per poder fer la reorganització, que s'ha explicat com una no-pèrdua de serveis ni de transparència, i una optimització dels recursos que l'Ajuntament té i hi destinava.

La regidora d'ERC a l'Ajuntament d'Igualada, Carolina Telechea, havia demanat abans del darrer ple, a la junta de portaveus, que l'assumpte de la supressió del Patronat Municipal d'Esports (PME) i l'Institut Municipal de Cultura (IMC) es deixés sobre la taula, i que no es prengués la decisió fins al mes de setembre, després d'un procés de diàleg amb els grups municipals, per mirar d'arribar a algun acord, sobretot respecte als sistemes de participació dels representants polítics, de les entitats i de la ciutadania en general que hi pot haver en els àmbits de l'esport i la cultura d'Igualada.

Per als republicans "la sol.licitud d'un mínim període diàleg de tots els grups de l'oposició ha tingut com a resposta la imposició de la majoria absoluta, és a dir, no ha estat atesa", segons ha explicat Telechea.

La mateixa regidora ha afegit que "en aquests dos organismes, si hi havia el compromís polític, ens podíem acostar a un bon nivell de participació ciutadana, ja que en ells s'havia d'acordar tota la informació pressupostària i de gestió, s'hi havien de deliberar les decisions i es prenien decisions vinculants. Per tant, d'entrada, la seva supressió significa una important retallada de la participació ciutadana".

Prem per veure més contingut per a tu