Segueix-nos a les xarxes socials:

Moixiganguers vol repetir el triplet de vuit en la diada castellera diumenge

Moixiganguers vol repetir el triplet de vuit en la diada castellera diumengearxiu/i. d.

El 24 d'agost farà cent anys que a Igualada hi van actuar els castellers de la Vella de Valls, i es calcula que anteriorment ja ho havien fet altres colles del camp de Tarragona, a banda de la Moixiganga d'Igualada. Per això en el seu vintè aniversari els Moixiganguers volen posar en valor la tradició castellera a la ciutat i el pes de la diada de Sant Bartomeu, que se celebrarà aquest diumenge, al calendari casteller.

Representants de la Joves de Valls i dels Minyons de Terrassa, que seran les participants en la jornada de diumenge juntament amb els Moixiganguers, van avançar ahir les intencions que tenen i els reptes són de màxims. De cara a aquesta diada tan especial, el cap de colla dels Moixiganguers, Jordi Moreno, va deixar clar quin és l'objectiu: "busquem repetir la millor actuació de la història dels Moixiganguers" és a dir, la tripleta de vuit. "Per sort aquest any venim amb els deures mig fets abans de festa major, amb el tres i el quatre de vuit ja descarregats", i als morats els queda descarregar la torre de vuit amb folre. Per això han preparat tres assajos especials avui, demà i dijous.

El cap de colla de la Joves de Valls, Jaume Galofré, va assegurar que a Igualada hi volen portar castells de nou, mentre que pel que fa als Minyons també intentaran portar els nou pisos a Igualada. Xavier Florensa, el seu cap de colla, va precisar que "intentarem castells de nou i castells de la gamma alta de vuit, segons com vagin els assajos".

Prem per veure més contingut per a tu