Segueix-nos a les xarxes socials:

Igualada fa una jornada per recuperar l'ús tradicional que el país ha donat a les seves plantes

Des del col·lectiu Eixarcolant i la Universitat de Barcelona s'organitza la 1a Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades que es farà el proper dissabte 12 de març, durant tot el dia, a l'Espai Cívic Centre d'Igualada. La jornada convertirà la ciutat en la capital catalana dels usos tradicionals de la vegetació, ja que és un esdeveniment pioner.

A la jornada es vol donar veu als coneixements tradicionals de la vegetació, transmesos de generació en generació durant segles i que ara estan en greu perill de desaparició. Es vol fer demostrant que aquests coneixements, degudament adaptats al context actual, són els fonaments a partir dels quals innovar i transformar el model agroalimentari actual. En el coneixement tradicional es poden trobar les bases per avançar vers una agricultura més sostenible, una alimentació de qualitat, i un entorn rural dinàmic que contribueixi a la preservació dels valors naturals i culturals.

La jornada gastronòmica reunirà els principals referents a nivell català en matèria de plantes silvestres comestibles. Els organitzadors ofereixen diferents experiències al voltant de les plantes. I en aquest sentit expliquen que "hi haurà la possibilitat de tastar diferents productes elaborats amb espècies silvestres (infusions, amanides, cuina silvestre, condiments i begudes); de participar en xerrades i tallers per descobrir quines característiques tenen aquestes plantes i què podem fer-hi; d'assistir a trobades i taules rodones per parlar del passat, el present i el futur dels usos tradicionals de la vegetació i intercanviar experiències; de degustar un dinar elaborat amb plantes silvestres com a ingredients principals; i de passejar per la fira de productes silvestres on descobríeu i podreu comprar productes alimentaris fets amb aquestes espècies".

Prem per veure més contingut per a tu