Segueix-nos a les xarxes socials:

Creen una impressora 3D per ajudar els discapacitats a casa seva

L'entitat basca Lantegi Batuak, que treballa al costat de persones amb discapacitat, ha creat un impressora 3D per resoldre dificultats d'aquest col·lectiu. El seu treball s'ha presentat en el decurs del XIV Fòrum d'Innovació Social que ha celebrat a Sitges l'anoienca Àuria Grup.

Borja Cazalis, de Lantegi Batuak, va explicar que el projecte 3DLAN.ORG permet que, a través d'una impressora 3D, aquelles persones amb diversitat funcional que necessiten un producte ortopèdic o algun sistema de suport per poder fer la seva vida autònoma i independent, se'l puguin imprimir a casa.

Cazalis va remarcar que "des de la participació social es poden donar solucions creatives i participatives al marge de la indústria, ja que els productes es desenvolupen des de la cooperació comunitària i s'estalvien royalties i drets".

Entitats d'economia social d'arreu de l'Estat s'han trobat aquesta setmana a Sitges, convocades per Àuria Grup, per debatre sobre els canvis que hauran d'afrontar els treballadors per adaptar-se a un marc laboral canviant i cada vegada més robotitzat.

A Catalunya hi ha actualment més de 200 Centres Especials de Treball, la majoria dels quals són d'iniciativa social i sense ànim de lucre. Aquests centres donen feina a 11.000 persones. Són centres que tenen una plantilla amb el 70% de treballadors amb discapacitat, com a mínim.

Prem per veure més contingut per a tu