Segueix-nos a les xarxes socials:

La tornada del sant és més concorreguda que mai a Igualada

Grups del folklore igualadí porten la imatge de Sant Bartomeu fins a l'església del Roser

La tornada del sant és més concorreguda que mai a Igualadalaura farreras

Una hora de festa al carrer, de 9 a 10 de la nit. Un protocol que en ser compartit per diverses colles del folklore igualadí ha fet més popular l'acte. Enguany, el pas de la basílica de Santa Maria fins a l'església del Roser ha durat una hora. El sant, la imatge de Sant Bartomeu que dimarts de la setmana passada va sortir de l'església del Roser per anar a la basílica de Santa Maria (a 500 metres l'una de l'altra) ha tornat al seu lloc habitual, però enmig d'una gran quantitat de gent vinculada als grups de folklore i de molts i molts curiosos. Era pràcticament el darrer acte abans de l'adéu a la festa major, que l'havia de posar anit el castell de focs, l'esperat piromusical.

La tornada s'ha reinventat a partir dels valors de sempre. L'increment de participació, però, ha fet l'acte més vistós. A més dels habituals, bastoners i cercolets, aquest any hi havia dos grups de gegants, els pastorets, el diables, els Moixiganguers...

L'acte va seguir el protocol habitual, aquest trasllat d'una església a l'altra de la imatge amb el cant final dels goigs de Sant Bartomeu. Un adéu i fins a l'any que ve.

Abans, a la tarda, la companyia Ambaükatunàvia havia presentat l'espectacle familiar Bassal Rock, a la plaça de l'Ajuntament, una proposta musical amb remullada inclosa per als més petits. El públic familiar també havia gaudit diumenge de l'actuació dels manresans de Teatre Mòbil.

I la nit de diumenge a dilluns, les places del nucli antic d'Igualada es van tornar a omplir de concerts i actuacions que van fer gaudir tots els públics. S'hi van poder veure grups de gèneres diversos i els gegants de la ciutat van fer la seva particular passejada, gaudint igualment de la música en la traca final de la festa major d'Igualada.

Prem per veure més contingut per a tu