Segueix-nos a les xarxes socials:

La música dels Pastorets de Calaf s'exporta a Roma

El director, mossèn Valentí Miserachs, organitzarà un concert amb la banda sonora de l'espectacle a la capital italiana el 10 de desembre

La música dels Pastorets de Calaf s'exporta a Roma

n La banda sonora dels Pastorets de Calaf arribarà dissabte vinent, 10 de desembre, a Roma. El seu creador, mossèn Valentí Miserachs, en un acte organitzat conjuntament amb la delegació de la Generalitat de Catalunya a Roma i l'Associació de Catalans a Roma, ha organitzat un concert a la capital italiana en què la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona i el cor italià Cappella Ludovicea interpretaran les cançons que formen part de l'espectacle. La sala Acadèmica del Pontifici Institut de Música Sacra, al centre de Roma, acollirà la representació, amb una capacitat per a 150 persones, entre les quals hi haurà la presència d'una delegació dels Pastorets de Calaf.

La segona Jornada de Pastorets de Calaf, que va tenir lloc ahir diumenge al Casal del municipi, va servir per donar a conèixer les novetats de l'espectacle d'aquesta temporada, que disposarà d'un total de cinc representacions. Concretament, es faran el dia de Nadal i tots els diumenges del mes de gener.

La jornada d'ahir va començar amb un esmorzar gratuït i la inauguració de l'exposició del Centenari dels Pastorets de Folch i Torres. Tot seguit, els directors de les representacions adulta i infantil van presentar la temporada que ara s'engega.

En aquesta mateixa presentació, una delegació dels Pastorets de Berga van aportar la seva visió de l'obra, i, a continuació, 11 actors i actrius dels 40 anys dels Pastorets de Calaf van mantenir ueinteressant col·loqui sobre l'obra, van recordar anècdotes del passat i també hi va haver temps per a una discussió sobre tradició i modernitat. L'alcalde de Calaf, Jordi Badia, va ser l'encarregat de tancar l'acte tot anunciant que proposaran al proper ple municipal ordinari de Calaf declarar Els Pastorets de Calaf com a Patrimoni Cultural de la Vila de Calaf, «per la qualitat de les representacions».

Per acabar, el cuiner David Andrés, del restaurant Somiatruites d'Igualada, subcampió del món de joves cuiners, va presentar els restaurants amb menús i plats dels Pastorets de Calaf.

En total, són 17 els restaurants que participen en les Jornades Gastronòmiques amb propostes culinàries d'alta qualitat i de proximitat i que tenen a veure amb algun passatge o personatge de l'obra.

Prem per veure més contingut per a tu