Segueix-nos a les xarxes socials:

Eixarcolant prepara per a diumenge la segona fira de les plantes oblidades

La mostra es vol consolidar i ser un referent de la recuperació de la tradició i l'ús d'herbes

Igualada viurà el proper 25 de maig una segona jornada de les plantes oblidades, un dia en el que la població es pot retrobar amb els usos tradicionals de la vegetació de casa nostra.

Hi haurà 10 tasts, fira de productes silvestres i tastafira amb més de 50 parades, 10 xerrades tècniques, 28 presentacions de projectes, 16 tallers, demostracions i degustacions de cuina, un espai per escoltar els avis, debats, dinar silvestre, activitats de descoberta, una d'herbes si us plau, sortida etnobotànica i trobada sectorial.

Els organitzadors volen que aquestes activitats converteixin Igualada en la capital dels usos tradicionals de la vegetació i permetin al visitant descobrir, en aquest esdeveniment únic en l'àmbit català i estatal, que les males herbes podrien ben bé anomenar-se bones herbes.

La Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades ja té les inscripcions obertes. És una mostra particular que vol esdevenir una referència tant en l'àmbit català com estatal en què les plantes anomenades popularment «males herbes» i les varietats agrícoles tradicionals en desús són les protagonistes. L'activitat està organitzada pel col·lectiu Eixarcolant amb la col·laboració de la Universitat de Barcelona, l'Ajuntament d'Igualada, el Consell Comarcal de l'Anoia i la Generalitat de Catalunya. L'objectiu de la Jornada és mostrar la tradició i demostrar que en aquest patrimoni hi ha fonaments per a una agricultura més sostenible.

Prem per veure més contingut per a tu