Segueix-nos a les xarxes socials:

Igualada inverteix per tenir una ciutat més amable

L'equip de Marc Castells obre l'aixeta després d'anys de severa crisi

Igualada inverteix per tenir una ciutat més amableenric badia

L'Ajuntament d'Igualada té per primera vegada en l'etapa de govern de Marc Castells un pressupost que preveu despesa i inversions, i en obres d'equipaments. Els partits a l'oposició han respost amb molta prudència a la iniciativa del govern per al 2018. Castells no ha tingut cap suport més enllà dels seus regidors, però té una majoria absoluta folgada. ERC, Socialistes d'Igualada, CUP, Decidim Igualada i PP han votat contra la proposta.

Aquest pressupost és de 58,1 milions d'euros pel que fa a l'Ajuntament i de 60 milions d'euros si s'hi sumen també les empreses municipals, l'11,7% més que l'any 2017. Destaca que hi haurà inversions, però sempre mantenint l'equilibri financer de la institució. Aquest apartat creixerà el 80% respecte de l'exercici actual, i passarà de 5,7 milions el 2017 a 10,3 milions d'euros el 2018.

Entre les principals inversions, l'Ajuntament preveu dedicar 2,1 milions d'euros per reformar l'antiga Teneria i ubicar-hi entre d'altres l'Arxiu Comarcal de l'Anoia, 1,7 milions per a la nova pista poliesportiva del complex de Les Comes, 1,6 milions per al futur Centre Cívic Nord, 1 milió per a la millora de l'entorn i la via pública als barris, 1 milió per a la millora del polígon industrial de les Comes, 800.000 euros per reformar la plaça de la Masuca i 400.000 euros per a les pistes esportives de l'institut Badia i Margarit.

En aquest ple també s'ha aprovat la concessió i la denegació de subvencions per a la restauració de façanes corresponents al 2017 i s'han aprovat les bases per a la propera convocatòria. S'han aprovat també les bases per a les subvencions per a projectes d'interès social d'entitats sense ànim de lucre i per a les subvencions per al pagament de l'IBI, a banda de diferents operacions de tresoreria, la resolució d'al·legacions de les ordenances fiscals i, finalment, una addenda al conveni de col·laboració de l'Ajuntament amb Fira d'Igualada per a l'organització de la fira BSTIM.

Decidim Igualada, un dels grups a l'oposició, creu que l'Ajuntament «va pel camí equivocat». En un comunicat afirmen que el gruix dels pressupostos se l'enduen infraestructures, algunes infrautilitzades com ara l'escorxador.

Prem per veure més contingut per a tu