Segueix-nos a les xarxes socials:

La Generalitat reconeix amb un premi el programa "Fem Salut Olesa!"

La regidora de Benestar Social, Georgina Muñoz, i la metgessa Susana Garcia, han recollit la distinció

La Generalitat reconeix amb un premi el programa "Fem Salut Olesa!"AJ OLESA

El projecte Fem Salut Olesa! ha rebut el premi PAAS en l'àmbit comunitari que atorga la Generalitat en reconeixement a iniciatives de promoció de la salut. En el programa Fem Salut Olesa!, impulsat per l'Ajuntament, hi col·laboren el CAP i entitats del municipi.

La Generalitat ha atorgat aquest dilluns el gaurdó per "l’impuls de la promoció de la salut amb una mirada comunitària i d’equitat”. Els premis PAAS tenen com a objectiu identificar, reconèixer i difondre els projectes o iniciatives que millor han contribuït a assolir els objectius del Pla integral per a la promoció de la salut mitjançant l'activitat física i l'alimentació saludable.

Els guardons s’han donat a conèixer aquest migdia, en la XI Jornada PAAS que s’ha celebrat a l’auditori Caixafòrum de Barcelona, i que ha reunit professionals vinculats a l’alimentació, l’activitat física, l’envelliment saludable i la prevenció i l’atenció de l’obesitat infantil per debatre, reflexionar i plantejar propostes de futur per al Pla. La regidora de Benestar social, Georgina Muñoz, i la metgessa Susana Garcia, com a representant del CAP Olesa, han estat les encarregades de recollir el premi.

Dels projectes que es presenten als premis PAAS es valoren aspectes com la població a la qual arriba, la metodologia i de l’avaluació, els resultats assolits i el seu impacte social i de perspectiva de gènere, així com el fet que tingui un plantejament innovador i original amb possibilitat d’aplicació en altres àmbits.

El projecte “Fem Salut, Olesa!” té com a objectius promoure l’activitat física en l’entorn urbà i natural del municipi, així com transformar l’espai públic per fer-lo més saludable i accessible i valorar l’efecte en salut de les persones que practiquen activitat física regular. També pretén promoure els hàbits saludables en les diferents etapes del cicle vital, en l’entorn escolar i comunitari.

El projecte inclou dues activitats fixes setmanals: les caminades que es fan dimarts i dijous, i sessions de chi-kung, activitats adreçades especialment a la gent gran i que tenen una mitjana de participació d’una quarantena de persones. D’altra banda, també es fan tallers i xerrades sobre salut i envelliment saludable, així com tallers escolars sobre esmorzar i alimentació saludable en les llars d’infants, el centre d’atenció primària i les escoles i activitats esportives en l’entorn escolar i comunitari, amb èmfasi en la promoció de l’alimentació saludable. “Fem Salut, Olesa!” també inclou el projecte “Voltem Olesa” per al desenvolupament de rutes saludables i reconeixement de necessitats i actius en salut, amb enfocament d’equitat en tots els barris del municipi.

Per a desenvolupar les diverses intervencions del programa es coordinen de manera estable diferents departaments de l’Ajuntament d’Olesa amb diverses entitats municipals i el CAP. Hi intervenen els departaments de Salut Pública, Benestar Social, Igualtat, Esports, Medi Natural, Espais Públics i Urbanisme, Ensenyament i Promoció Econòmica. A més, el procés comunitari de salut s’està integrant en les Xarxes municipals d’Infància i Adolescència i Gent Gran per tal de poder garantir la sostenibilitat a través d’espais de coordinació consolidats i estables del municipi.

Per tal de garantir la mirada d’equitat i la perspectiva de gènere s’ha demanat la implicació, no només del departament d’Igualtat, sinó de la gerència municipal i alcaldia. També s’ha establert, específicament per les intervencions a l’entorn urbà (POUM i Voltem Olesa), una auditoria i valoració de gènere i salut.

Des de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat, segons fonts del mateix consistori, s’ha rebut aquest premi amb molta satisfacció, sobretot perquè representa el reconeixement a l’esforç conjunt de diferents departaments municipals en col·laboració amb el CAP i entitats del municipi.

Prem per veure més contingut per a tu