Segueix-nos a les xarxes socials:

Els gegants de Calaf fan 25 anys amb un aniversari de gala

El poble va acollir una animada cercavila amb la participació d'11 colles d'altres municipis

Els gegants de Calaf fan 25 anys amb un aniversari de galaAlbert Compte Riba

Aniversari de gala per celebrar el 25è aniversari dels gegants de Calaf, Jaume i Calamandra, junt amb la colla de grallers. La Colla de Geganters i Grallers de Calaf va estar acompanyada, en la celebració, d'onze colles vingudes d'arreu de Catalunya, i entre la imatgeria gegantera del municipi anoienc hi havia també el gegantó en honor de Laureà Figuerola, inventor de la pesseta i que es va estrenar fa dos anys.

La cercavila va tenir més de 400 portadors, grallers i membres de les 12 colles -amfitrions inclosos-, on a més de sonar les peces de cada colla, com El ball de gegants de Calaf i La Figuerola, grallers convidats van fer ballar els seus gegants a ritme de The Final Coundown i altres versions de cançons clàssiques del pop, en un ambient festiu que va recórrer tot el municipi. En arribar totes les colles a la plaça Barcelona 92 es va celebrar l'acte central de l'aniversari, en honor també de l'artesà constructor dels gegants, el solsoní Manel Casserras, i va ser conduït per la periodista Elisabet Carnicé, on va desgranar en cada presentació de colla els detalls de les vestimentes, els ornaments de les gegantes, l'autoria de les diferents imatgeries i altres curiositats, com les alçades dels gegants de Calaf. Va comentar, per exemple, que Calamandra fa tres metres i el Jaume, 3 metres 65 centímetres. En el moment de l'entrada de colles hi havia més de 600 persones a plaça.

Les colles de geganters i grallers que van participar a la cercavila dels 25 anys van ser la Colla de Geganters i Grallers de Navarcles, Geganters i Grallers de Manresa, Colla de Geganters El Brut i la Bruta de Torà, Colla gegantera El Pinar, Gegants d'Ossó de Sió, Grallers i Geganters dels Prats de Rei, colla de Sant Joan de Vilatorrada SCCR La Verbena, Colla de Geganters del Comú de Montmajor, Colla de Geganters i Grallers Els k+sonen i els Geganters i Grallers de Copons.

La celebració es va fer coincidir amb la celebració de la diada del patró de Calaf, Sant Jaume, que va ser dijous passat.

Prem per veure més contingut per a tu