Segueix-nos a les xarxes socials:

Olesa homenatja les monges paüles en el dia del seu adeu

L'edat de les germanes i la manca de vocacions tanca una etapa de 90 anys

Olesa homenatja les monges paüles en el dia del seu adeuaj. olesa de montserrat

Les últimes germanes de la congregació de Sant Vicenç de Paül, conegudes popularment com a paüles, marxen d'Olesa de Montserrat de manera definitiva. La població els fa aquest cap de setmana un acte d'«homenatge i agraïment a las seva tasca», segons fonts municipals.

L'homenatge se celebrarà demà amb dos actes oberts a la ciutadania: una missa solemne a la parròquia de Santa Maria d'Olesa, a les 12.30 del migdia, presidida pel bisbe de Sant Feliu, Agustí Cortés; i un espectacle homenatge al teatre de La Passió, a les 18 hores, amb entrada lliure.

Les germanes de la Caritat de Sant Vicenç de Paül van arribar a Olesa fa 90 anys i han dedicat la seva vida religiosa a prestar servei als més necessitats des de la comunitat del carrer Santa Oliva, 34. A mitjan juliol es va saber que la congregació de les Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül havien decidit tancar el convent de les germanes paüles a Olesa de Montserrat. De seguida que es va conèixer la notícia, des de l'Associació de Veïns del Casc Antic es va iniciar una recollida de signatures amb l'objectiu d'aconseguir que les set germanes que quedaven a la congregació es quedessin a Olesa de Montserrat. Va ser l'alcalde del municipi, Miquel Riera, acompanyat del rector d'Olesa, mossèn Esteve, qui es va desplaçar fins a la central de l'ordre religiosa a Saragossa per fer el lliurament de les signatures i transmetre la gran estimació que el poble té a les germanes.

Arran d'aquesta trobada, la congregació de les Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül va decidir allargar l'estada de les monges al convent (el tancament s'havia previst per al 26 d'agost) fins a la celebració d'un acte d'homenatge que mostrés l'agraïment del poble d'Olesa als 90 anys de servei de les germanes paüles. El que es fa demà.

L'acte de la tarda al teatre de La Passió inclourà actuacions de diferents entitats locals i parlaments a càrrec de l'Associació de Veïns del Casc Antic, els joves de Santa Oliva, el president de La Passió, en representació de les entitats participants, i l'alcalde d'Olesa, Miquel Riera. Per al migdia també s'ha organitzat un dinar d'homenatge amb membres d'entitats i autoritats locals. A més a més, es posarà a disposició dels ciutadans un llibre per a aquells que vulguin expressar el seu agraïment i acomiadar les set germanes, que són les últimes que han viscut a Olesa. El llibre serà al vestíbul de La Passió, dissabte a la tarda i diumenge durant tot el dia.

Les Germanes de la Caritat de Sant Vicenç de Paül es van establir a Olesa l'any 1929, gràcies a la donació d'una casa al carrer Santa Oliva que va fer la família Puigjaner i que estava destinada a una de les seves filles, Ampar, monja d'aquesta ordre. Al llarg d'aquests 90 anys, han dedicat el seu treball a tasques socials: atenció domiciliària a malalts, cura de nens i nenes a la llar d'infants, ajuda amb menjar, roba i material als més necessitats, i atenció a la gent gran. Aquest 2019 també van celebrar 25 anys de la tómbola benèfica destinada a les missions que organitzaven les paüles.

Prem per veure més contingut per a tu