Segueix-nos a les xarxes socials:

El Consell de l'Anoia s'apropa als instituts per informar els joves de l'oferta postobligatòria

Amb la impossibilitat de celebrar fires, es porta la informació als centres de secundària perquè els alumnes puguin triar què volen estudiar

El Consell de l'Anoia s'apropa als instituts per informar els joves de l'oferta postobligatòriaCCA

El Consell Comarcal de l'Anoia, a través de l'Oficina Jove, complementarà la tasca d'orientació acadèmica que porten a terme els centres educatius realitzant les Mini Fires de l'Estudiant: una fira itinerant pels instituts de la comarca, dinamitzada per tècniques de joventut, on es posa a disposició dels alumnes de quart d'ESO, batxillerat i PFI, tota l'oferta formativa d'estudis postobligatoris (PFI, Cicles Formatius, proves d'accés a la universitat, notes de tall, ponderacions, graus universitaris i altres aspectes pràctics referents a les preinscripcions, matrícules, centres, vies d'accés, etc.). Amb aquesta idea s'intenta arribar a l'estudiant de la mateixa manera que abans es podia fer a partir de les fires d'Igualada i altres municipis.

La consellera de Joventut, Feminisme i LGTBI del Consell Comarcal, Carme González, destaca que «l'objectiu principal és donar una atenció personalitzada als joves per tal de facilitar-los l'elecció i acompanyar-los en el procés de definir el seu objectiu acadèmic, tenint en compte els recursos que tenen al seu abast.

Aquest any, a causa de la situació de pandèmia, s'inicia un nou format en el qual s'ha adaptat el material, els espais, l'aforament i els horaris».

Al llarg de les properes setmanes, els centres d'educació secundària tenen planificades diferents activitats relacionades amb l'orientació acadèmica.

S'organitzen tallers i xerrades per a l'alumnat i/o professionals, orientació a les hores de tutoria i també les Mini Fires de l'Estudiant, entre altres. El cicle de Mini Fires s'ha iniciat la segona setmana de març a l'institut Molí de la Vila de Capellades i properament farà parada als instituts de Montbui, Calaf, Vallbona i Piera.

El Consell Comarcal també manté un canal obert per assessorar els joves i les seves famílies. L'assessoria acadèmica es pot fer per via telefònica (93 805 15 85 ext. 2), enviant un correu electrònic anoia@oficinajove.cat o bé per WhatsApp al 679 964 669.

Prem per veure més contingut per a tu