Segueix-nos a les xarxes socials:

ERC denuncia que el govern d'Igualada els “censura” un cartell sobre l’IBI

Els republicans asseguren que han demanat permís fins a 3 vegades i el govern de Junts x Igualada els llocs on els volen penjar no és adequat

ERC denuncia que el govern d'Igualada els “censura” un cartell sobre l’IBIERC IGUALADA

ERC Igualada ha emès un comunicat en que assegura i denuncia que el govern municipal els ha “censurat” un cartell en el que parlen sobre l’IBI i els impostos d’Igualada. L'equip de govern no accepta parlar de "censura" i explica que "a la ciutat, hi ha espais destinats a penjar-hi cartells, que no són les cartelleres, destinades a la promoció d'activitats i no a cartels de tipus polític.

Els republicans exposen que han demanat “fins a 3 vegades” permís per penjar un cartell però el govern no els ho ha permès. Des d’ERC consideren que “és una vulneració flagrant de drets i de llibertat ideològica” i asseguren que “el penjarem igualment perquè és una censura injusta i arbitrària”. I el grup de Junts x Igualada, que és al govern, explica que se'ls ha indicat que tenen altres espais on posar els cartells.

La picabaralla entre Junts i ERC arriba unes hores abans que se celebri un ple on les dues formacions tornaran a partir de posicions molt oposades i sense possibilitats d'acord. Aquest dimarts a les nit hi ha aprovació del pressupopst del 2022, i republicans i el grup de Castells es troben distanciats i sense perspectiva de poder arribar a un acord. El cartell en qüestió incideix en l'impost de l'IBI i la política fiscal d'Igualada.

En el cartell en qüestió els republicans expliquen la situació fiscal d’Igualada assegurant que “és la ciutat mitjana amb els impostos més cars de Catalunya” i que el govern de Marc Castells “ha apujat 40 milions d’euros l’IBI als igualadins i igualadines”. Des d’ERC expliquen que “és un cartell normal i corrent com molts altres” però que el govern municipal “els ha censurat ja que malgrat haver demanat permís fins a 3 vegades, se’ns ha denegat el permís per poder penjar-los” de manera “absolutament i totalment injusta, arbitrària i sense cap fonament”.

El cartell d'ERC motiu de polèmica

En aquest sentit apunten que “complim escrupolosament la normativa que regula poder penjar i col·locar cartells, no hi ha cap mena de dubte que podem fer-ho i de fet hem vist com durant molts anys tots els partits, entitats, associacions, empreses i fins i tot el circ ambulant ha pogut penjar cartells a la ciutat sense cap mena de problema”. Per això des d’ERC parlen de “censura” i “discriminació ideològica” ja que “no podem penjar el cartell perquè el govern municipal vol amagar el que nosaltres destapem: que Igualada és la ciutat mitjana amb els impostos més cars de Catalunya”.

En el comunicat fet públic, Esquerra subratlla que “no s’ha censurat abans a cap organització política malgrat que des de fa molts anys que els partits polítics han penjat cartells de tot tipus, no només electorals, anunciant infinitat d’actes”. I recorda que “el PDeCAT Igualada ha penjat molts cartells anunciant diferents coses fora de període electoral i no s’han censurat a ells mateixos. Per què ara sí?” i exposa que “durant l’1 d’octubre de 2017 vam penjar molts cartells amb contingut polític i no es va multar a absolutament ningú, com havia de ser de ser. L’única que sí que ho va fer va ser l’alcaldessa de Vilanova del Camí, Noemí Trucharte (PSOE), qui va multar a diferents ciutadans amb 500 euros, precisament per penjar cartells”. Així, els republicans es pregunten si Castells “actuarà com Trucharte” i “els perseguirà i multarà”.

Esquerra conclou que la normativa és “molt clara” i els permet penjar-los, i citen l’article 88.2 de l’ordenança municipal on es regula permet la penjada de cartells en el supòsit de “donar un servei d'informació i publicitat al municipi i satisfer les necessitats de promoció d'activitats socials, de campanyes d'orientació ciutadana i d'informació en general”.

Prem per veure més contingut per a tu