Segueix-nos a les xarxes socials:

Les diputades anoienques veuen que cal invertir en la connectivitat dels cotxes

La congressista Carolina Telechea pren nota de les instal·lacions i necessitats del Parcmotor

Les diputades anoienques veuen que cal invertir en la connectivitat dels cotxesARXIU PARTICULAR

La diputada igualadina al Congrés de Diputats, Carolina Telechea (ERC), considera que «les empreses que aposten per la mobilitat sostenible i la innovació en la connexió de les persones requereixen del suport i del finançament de les administracions». Telechea ha fet aquestes declaracions després de fer una visita a les instal·lacions del Parc Motor de Castellolí, un equipament preparat tecnològicament per a l’experimentació en el terreny de mobilitat i la connectivitat.

Telechea va acudir al circuit acompanya de la diputada territorial de la Diputació de Barcelona i alcaldessa d’Òdena, Maria Sayavera, que va explicar que «l’espectre està canviant i hem de pujar al carro, no només amb la mobilitat horitzontal sinó també la vertical -en referència a l’aeròdrom d’Òdena-, així com buscar aliats per continuar treballant en aquesta línia». La comitiva amb les diputades anoienques la completava la presidenta de l’AMTU i alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell (ERC.

El circuit de Castellolí és un dels primers d’Europa connectats i preparats per experimentar amb la mobilitat intel·ligent i la connectivitat dels vehicles. Ton Pons, gerent del circuit, va explicar a les polítiques l’avenç tecnològic que ha suposat per al recinte l’acord signat amb Cellnex el 2017, que els permet «ser un pati de jocs i proves per a la mobilitat del futur», adaptant-se a les necessitats de cada client, habitualment concessionaris i grans marques automobilístiques, entre d’altres. Pons ha dit que treballen per monetitzar els sistemes testats a Castellolí amb diverses start-ups, catalanes i nacionals.

Per la seva banda, Fernando Brea i Raül González, de Cellnex, van guiar Telechea, Carbonell i Sayavera pel recinte del Parcmotor i els van explicar com funciona tot el sistema de connexió que hi ha instal·lat al circuit i la importància que tenen aquest tipus d’infraestructures per a la mobilitat sostenible i intel·ligent. «Més del 85% de les carreteres d’Espanya no tenen electricitat actualment», va lamentar González, que veu que encara queda un llarg camí per recórrer.

Prem per veure més contingut per a tu