L’Espai Malla ha convoca la Makeathon 2022 amb el repte de millorar la qualitat de l’aigua del riu Anoia. Es tracta d’una competició oberta a tota la ciutadania creativa i innovadora (una marató) per resoldre un desafiament en un temps limitat, que enguany es dedica al riu. És oberta a tothom però va dirigida especialment als col·lectius d’estudiants, inventors, ecòlegs, dissenyadors, enginyers o ambientalistes.

El grup ha obert inscripcions perquè qui vulgui participar els ho faci saber. S’hi pot participar en equip de fins a tres persones o individualment. La presentació concreta del repte es farà el divendres 22 d’abril. La primera convocatòria sobre la proposta igualadina es va fer el passat mes de novembre.

El 6 de maig, coincidint amb la Mobile Week Catalunya 2022, ens presentaran els projectes i el jurat, presidit pel biòleg ambiental Robin Corrià, decidirà l’equip guanyador que s’endurà 400 euros del premi i l’accés al taller/laboratori d’Espai Malla per desenvolupar, posteriorment, el projecte presentat. El període d’inscripció gratuïta és del 14 de març al 14 d’abril. El formulari, junt amb les bases i més informació es troba a www.espaimalla.cat. 

Espai Malla és una nova iniciativa impulsada per l’Ateneu Igualadí TICAnoia i disseny=igualada que vol aglutinar les persones i col·lectius amb «potencial innovador per crear i fabricar amb tecnologies digitals», segons expliquen els seus impulsors. Compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament d’Igualada i el Consell Comarcal de l’Anoia.

La Fundació i2cat, conjuntament amb el departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, està desenvolupant el Col·laboratori Catalunya Anoia, una nova forma de coordinar tota la innovació digital en el territori, amb el propòsit de fomentar les competències digitals de la seva població per resoldre conjuntament reptes sistèmics.