L'Hospital Universitari d'Igualada ha implementat una nova tecnologia de monitorització que permet predir la hipotensió -baixada de la pressió arterial- durant i després de les intervencions quirúrgiques a través d'un sensor no invasiu. L'hospital va realitzar la primera intervenció quirúrgica amb aquest sistema el 27 d'abril i s'ha convertit en el primer centre de l'Estat en utilitzar aquest sensor no invasiu.

Aquest monitor permet la integració de diversos sensors de monitorització hemodinàmica, un dels quals és l'indicador de probabilitat d'hipotensió. El sensor funciona amb un software d'intel·ligència artificial que permet predir l'aparició d'hipotensió entre 5 i 10 minuts abans que es produeixi i n'identifica l'origen.

Aquesta tecnologia, que ara ja està implantada a 14 hospitals de l'Estat, utilitzava fins ara un sensor que s'havia d'inserir a una artèria del canell del pacient (monitorització invasiva), segons expliquen fonts de l'Hospital d'Igualada. El nou sensor, en canvi, es col·loca al dit del pacient sense haver de punxar cap vas sanguini.