Segueix-nos a les xarxes socials:

El campionat de Lego arriba al Campus d'Igualada el proper cap de setmana

La capital de l'Anoia espera 200 joves que participaran en la competició de robòtica

El campionat de Lego arriba al Campus d'Igualada el proper cap de setmanaFLL

El Campus Universitari Igualada – Universitat de Lleida (UdL) acollirà el dissabte 4 de març una nova edició de la First Lego League (FLL). Després de dues edicions marcades per la pandèmia, enguany la competició es torna a obrir al públic i famílies. Aquest 2023, la competició de robòtica que enfronta estudiants de centres educatius de primària i secundària de tot el món torna a les instal·lacions universitàries igualadines i ho fa amb la participació d’uns 200 estudiants.

La categoria Challenge compta amb 16 equips formats per joves d’entre 10 i 16 anys, provinents de diverses poblacions catalanes – Igualada, Santa Margarida de Montbui, Rubí, Òdena, Olesa de Montserrat, Els Hostalets de Pierola, Sant Esteve Sesrovires, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Barcelona i Mataró, entre d’altres –, que s’enfrontaran a les instal·lacions del Campus al Pla de la Massa. L’equip guanyador accedirà a la gran final estatal. Pel que fa a la categoria Explore, amb alumnes d’entre 6 i 9 anys, comptarà amb 6 equips – Mataró, Sant Cugat del Vallès i Barcelona-.

Així mateix, es realitzaran a l’exterior les cerimònies d’entrega de premis, una per als participants més petits (13.30 h) i l’altra, tot seguit, per als grans (14.30 h). En cas de climatologia adversa l’entrega de premis es farà a l’interior del Campus. Els guardons de la categoria Challenge són 1r Premi Ingeniera Soy; 1r Premi als Valors First - Ajuntament Igualada per a l’equip guanyador; 1r Premi Abacus al Projecte d’Innovació; 1r Premi TicAnoia al Disseny del Robot; 1r Premi al Comportament del Robot; Premi a les Joves Promeses; Premi a l’Excel·lència en Enginyeria i 1r Premi a l’Entrenador. En la categoria Explore, la dels més menuts, es lliuraran el Premi a la solució del desafiament; el Premi a la Programació; el Premi als valors fonamentals; el Premi al pòster de l'equip; i el Premi model d'equip.

Els reptes d'aquesta edició de la FLL, organitzada per l’Escola Politècnica Superior de la UdL amb el patrocini de l’Ajuntament d’Igualada, la Cooperativa Abacus i TicAnoia, estan relacionats amb el món de l’energia, sota el lema Superpowered. Es tracta d'explorar "la procedència de l’energia, la distribució, l’emmagatzemat i la seva utilització per innovar i aconseguir un millor futur energètic”, destaquen els organitzadors.

A banda dels més de 200 estudiants que estan citats a mostrar les seves capacitats tecnològiques i competir amb els robots de Lego que han construït al llarg del curs, la FLL mobilitza a Igualada una quarantena de voluntaris, entre els quals professorat i estudiants, la majoria d’ells de les diferents titulacions que l’Escola Politècnica Superior ofereix al Campus Universitari Igualada-UdL, professors associats i familiars d’aquests.

La First Lego League

La First Lego League és una competició de caràcter lúdic i acadèmic que va néixer als Estats Units el 1988, i des d’aleshores ha crescut ràpidament fins a convertir-se en un programa internacional de gran èxit que aposta per la creació de noves vocacions en l’àmbit de les ciències i enginyeries STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) entre els nens/es de primària i secundària d’arreu del món.

Prem per veure més contingut per a tu