La Policia Local de Salt (Gironès) ha detingut aquest dijous un piròman que ha encès diversos focs a la zona de les Deveses del municipi en poc més d'una hora. El piròman, del qual de moment se'n desconeix la identitat, ha fet anar de corcoll els agents i els Bombers, fins que al final l'han pogut enxampar pels voltants d'una de les zones on hi havia calat foc. L'home ha encès diversos focus al costat de l'autopista AP-7, el Pla dels Socs i una zona propera a la riera del Llémena.

El primer dels focus s'ha declarat poc després de dos quarts de dotze del migdia en una zona propera a la desembocadura de la riera del Llémena amb el riu Ter. Diverses dotacions dels Bombers s'han desplaçat fins al lloc dels fets i han controlat el foc, que ha afectat uns 2.500 metres de massa boscosa i matolls.

Aproximadament cinc minuts després de declarar-se aquest incendi, s'ha rebut un altre avís alertant que un nou foc cremava en una zona propera a l'autopista AP-7. Aquest incendi ha calcinat unes 2.500 hectàrees més, segons informen els Bombers de la Generalitat, i com l'anterior, s'ha pogut controlar amb rapidesa.

La proximitat dels dos focus d'incendi ha posat en alerta la Policia Local, davant la possibilitat que hi hagués un piròman que es dediqués a calar foc a la zona. Els agents han muntat un dispositiu i les seves sospites s'han vist confirmades quan, poca estona més tard, pels volts de dos quarts d'una, s'ha rebut un nou avís d'incendi.

En aquest cas, el foc afectava una zona de canyissar de les Deveses de Salt, propera al Pla dels Socs. La policia ha pogut detenir pels voltants d'aquest indret un home, a qui se'l considera responsable d'haver encès els diversos focus. De moment, es desconeix la seva identitat.