El diputat del PP Jesús Merino va renunciar ahir al càrrec que ocupava com a membre de la direcció del grup popular en el Congrés després que el Tribunal Suprem hagi sol·licitat a la cambra el suplicatori per continuar-lo investigant, si bé mantindrà el seu escó de parlamentari del PP per Segòvia.

La seva renúncia al lloc de coordinador de comissions es va donar a conèixer en un breu comunicat del grup parlamentari popular, en el qual aquesta formació expressava la seva "conformitat a aquesta renúncia". La nota recordava que "des del principi" el diputat Merino "havia manifestat que si es materialitzava la sol·licitud del suplicatori per part de l'Alt Tribunal al Congrés, renunciaria a les seves responsabilitats en el comitè de direcció del grup". El comunicat també aclaria que Jesús Merino "continuarà fent la seva activitat parlamentària com a diputat per Segòvia". El diputat per al qual el Suprem demana el suplicatori en relació amb la suposada trama de corrupció del cas Gürtel és vocal de la Comissió de Justícia del Congrés, suplent de la Diputació Permanent, està adscrit a la Comissió de Foment i pertany també a la Comissió del Pacte de Toledo i a la Comissió Mixta no permanent per a l'estudi del canvi climàtic.

Abans de conèixer la decisió del Tribunal Suprem sobre el suplicatori contra l'extresorer del PP Luis Bárcenas i contra Jesús Merino, la portaveu del grup popular, Soraya Sáenz de Santamaría, va afirmar ahir que amb aquest diputat s'actuarà amb la "mateixa normalitat" que amb el senador.