Tot i que el seu ús està cada vegada més estès, l'Agència Internacional per a la Investigació del Càncer (IARC) ha decidit elevar fins al nivell màxim el risc que comporta per a la salut l'ús de les cabines de rajos ultraviolats. L'organisme ha inclòs aquests dispositius en la categoria de risc 1 i els qualifica de "cancerígens per als humans", segons la revista britànica The Lancet Oncology.

Fins a ara, l'ús d'aquestes cabines formava part del grup 2, "possiblement cancerigen". Un grup de científics del IARC, liderat per la doctora Fatiha El Ghissassi, assegura que la radiació UV que emeten aquests dispositius comporta un gran risc de desenvolupar la mutació genètica que provoca el melanoma, un tumor cutani especialment agressiu i responsable del 75% de les morts que es produeixen anualment com a conseqüència del càncer de pell.

Els investigadors adverteixen que totes les radiacions UV són igual de perilloses, i que el risc de tenir melanoma s'incrementa el 75% quan l'ús de les cabines de rajos ultraviolats comença abans dels 30 anys.