Aquests dos agents han mort com a conseqüència d'una explosió causada per una bomba adossada a un cotxe situat als voltants de la caserna de la Guàrdia Civil de Palmanova, al municipi de Calvià (Mallorca).

El president català, José Montilla, i el govern de la Generalitat han expressat en un comunicat "la seva més enèrgica condemna" per l'atemptat i han traslladat el seu condol a les famílies, així com la seva solidaritat "als cossos i forces de seguretat de l'Estat, especialment a la Guàrdia Civil".

Segons el president del Parlament, Ernest Benach, qualsevol forma de violència és rebutjable, i ha subratllat "la inutilitat de la lluita armada per aconseguir objectius, perquè les bombes no podran vèncer mai les paraules".

Benach, que ha demanat la unitat de les forces democràtiques en la lluita per la llibertat i l'eradicació de la violència, s'ha mostrat "indignat" per aquest atemptat "covard" perquè "representa un menyspreu total a la vida i a la raó", i ha advertit a ETA que "l'única sortida que té és deixar les armes".

Per part de CiU, el seu portaveu al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha expressat la seva "més enèrgica repulsa i condemna" per l'atemptat, i també ha manifestat el seu condol i solidaritat amb els familiars i amics de les víctimes, així com amb el cos de la Guàrdia Civil.

Per a Duran i Lleida, l'atemptat "demostra la vilesa i crueltat dels terroristes, amb un objectiu, segar vides", i s'ha mostrat convençut que "malgrat la tragèdia i la mort que ETA ha causat avui, la victòria de la democràcia i de l'estat de dret cada vegada està més a prop".

L'executiva del PSC també ha expressat la seva "més enèrgica condemna i repulsa" per l'atemptat, i ha comunicat el "suport a la labor que desenvolupen els cossos i forces de seguretat de l'Estat a favor de la pau i en defensa de les llibertats".

Segons els socialistes catalans, "el soroll de les armes no aconseguirà cap dels seus objectius", i han insistit a fer una crida a la unitat de les forces democràtiques en la lluita contra ETA.

Des d'ERC, el president de la seva federació a les Illes Balears, Joan Lladó, ha expressat la seva condemna a l'atemptat i s'ha desplaçat fins al lloc dels fets per expressar el seu condol als familiars dels guàrdies civils morts.

Lladó, que és conseller d'Interior del Consell de Mallorca, ha reclamat que "s'arribi aviat al final de la violència".

També la presidenta del PPC, Alícia Sánchez Camacho, ha condemnat l'atemptat i ha invitat tots els demòcrates "a perseguir els terroristes i els seus aliats fins al seu últim reducte".

Sánchez-Camacho ha manifestat el seu "profund afecte i solidaritat amb la Guàrdia Civil i amb tots els membres de les forces i cossos de seguretat de l'Estat" que, segons que ha dit, "són la columna vertebral de la lluita contra ETA".

El secretari general d'ICV, Joan Herrera, no només ha condemnat l'atemptat sinó que ha demanat "la màxima unitat de totes les forces polítiques i de tota la societat per plantar cara al terrorisme".

Jordi Miralles, coordinador general d'EUIA, ha fet una crida a ETA perquè "pari ja i deixi les armes", al mateix temps que ha reclamat que "es dissolgui d'una vegada".

Des de Ciutadans-Partido de la Ciudadanía aquest partit ha expressat la seva condemna per l'atemptat i ha demanat "a totes les institucions de l'Estat que siguin implacables en lluita contra el terrorisme i els seus còmplices".