El president del govern italià, Silvio Berlusconi, assegura que no dimitirà en el cas que sigui condemnat en algun dels dos processos que té oberts. Berlusconi ha fet aquesta afirmació en una entrevista al periodista italià Bruno Vespa i recollida en el seu pròxim llibre Donne di Cuori, del qual ahir es van anticipar alguns extractes en els mitjans de comunicació. "Si arribés una condemna en aquests processos estaríem davant una alteració de la realitat, pel que em sentiria amb el deure de restar en el meu lloc per defensar la democràcia i l'estat de dret", ha explicat Berlusconi. El primer ministre italià diu que té "confiança en l'existència de magistrats seriosos que emetin sentències serioses, basades en fets reals".

En referència a la recent sentència que condemna a l'exadvocat David Mills per falsificar a favor de Berlusconi el seu testimoni en dos judicis, el polític i empresari italià respon que està segur que el veredicte "serà anul·lat pel Tribunal Suprem". El Tribunal d'Apel·lació va ratificar el passat 27 d'octubre la sentència que condemna a 4 anys i 6 mesos de presó a Mills per haver rebut 600.000 dòlars del grup empresarial de Berlusconi (Fininvest) perquè falsegés el seu testimoni en dos processos contra ell i en els que el primer ministre va ser absolt. Després de la invalidació per part del Constitucional de la llei que donava la immunitat als quatre alts càrrecs del país i impedia que poguessin ser enjudiciats, el primer ministre haurà d'afrontar els dos judicis que té pendents.

Un és el del cas Mills, en el que Berlusconi està imputat per corrupció i que haurà de començar de nou, mentre que l'altre judici sobre les suposades irregularitats en la compravenda de drets televisius es reprendrà el 16 de novembre.