El Tribunal Constitucional (TC) ha admès a tràmit el recurs del Partit Popular (PP) contra alguns dels preceptes de la Llei d'educació de Catalunya (LEC), segons va publicar ahir el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

El ple de l'alt tribunal, per mitjà d'una providència del 27 d'octubre passat, admet el recurs que van promoure més de cinquanta diputats del grup parlamentari popular.

Per a la responsable d'Organització del PP, Ana Mato, és una notícia de "gran satisfacció", atès que el recurs interposat pels diputats del seu partit advoca per reforçar la llibertat dels ciutadans a Catalunya.

El Partit Popular va presentar un recurs contra la llei catalana d'educació perquè, segons el seu parer, "limita" els drets lingüístics dels ciutadans que viuen a la comunitat i no promou "un model de societat oberta". Per aquest motiu considera que la norma no s'adequa a l'"esperit" de la Carta Magna.

El recurs que van presentar els diputats populars es basava en tres aspectes fonamentals: asseguren que els pares veuen limitat el seu dret a escollir la llengua vehicular d'ensenyament que volen per als seus fills; estableix un cos i un currículum docent propi del sistema educatiu català al marge del sistema educatiu estatal i limita l'autonomia dels docents.