Gran repercussió al Regne Unit de la decisió dels catalans de prohibir el toreig. La votació d'aquest dimecres al parlament de Catalunya és notícia de portada en capçaleres de referència i és una de les informacions més desenvolupades de les seccions d'internacional dels diaris britànics.

'The Times' obre la seva edició d'aquest dijous amb una gran fotografia a tot color d'un torero. Amb una referència a l'escriptor americà Ernest Hemingway, amant del toreig, el rotatiu britànic titula 'Mort a la tarda pel toreig a Catalunya'. El diari dedica una de les seves editorials a la prohibició a Catalunya, que considera motivada políticament. 'No va ser la simpatia pels 250.000 toros que pateixen una mort lenta i amb tortuosa a la plaça cada any el que ha motivat Barcelona. Va ser la forta insistència per ampliar la distància amb la resta d'Espanya el que ha garantit la prohibició', argumenta l'editorial.

El rotatiu econòmic 'Financial Times' també dedica un espai a la portada per Catalunya. Amb el titular 'Catalunya prohibeix el toreig a mesura que l'oposició a l'espectacle creix', el diari presenta el debat entre els protaurins i els antitaurins. El corresponsal del 'Financial Times' indica que 'els abolicionistes sempre han tingut més possibilitats d'èxit' a Catalunya perquè el país 'vol diferenciar-se de l'Espanya de Castella i Andalusia, on la tradició taurina és més forta'.

El diari 'The Guardian' destaca que la prohibició és una 'bona notícia' pels toros, ja que prohibeix les 'horribles i barbàriques' corrides. El diari indica que la iniciativa de prohibir el toreig podria arribar a d'altres parts de l'estat espanyol, tot i que argumenta que les possibilitats d'èxits són menors, ja que fora de Catalunya el toreig té més suport. El diari conservador 'The Daily Telegraph' erra i titula que Catalunya és 'la primera regió d'Espanya en prohibir el toreig', obviant la decisió del parlament de les illes Canàries, a principis dels noranta.

El rotatiu britànic 'The Independent' també recull la notícia, que enfoca des d'un punt de vista polític. 'Catalunya vota prohibir el toreig en una decisió nacionalista', titula el diari, que assegura que la sessió del parlament d'aquest dimecres va ser 'tensa'. La corresponsal de 'The Independent' explica que 'a poca gent li va importar' la prohibició de la festa taurina a les illes Canàries perquè es veu com una zona 'amb poca tradició de toreig'. En canvi, diu l'article, Catalunya havia tingut un fort seguiment de la festa.