Un any més s'acosta el dia de rebre els Reis d'Orient, Melcior, Gaspar i Baltasar. Els nens i nenes de la ciutat podran esperar els tres mags a partir de les 5 de la tarda al Moll de la Fusta de Barcelona, on arribaran amb un dels velers més ràpids del món, participant de la Barcelona World Race. Una Cavalcada de conte amb més d'un miler de participants i 800 metres de llarg, acompanyarà ses Majestats durant els 5 quilòmetres de recorregut per la ciutat en què es repartiran 18.000 quilos de caramels. Com a novetat d'enguany, la Cavalcada (que té un 15% menys del pressupost que l'any passat) tindrà música, cançons i guió originals creats per José Manuel Pagán i David Cirici.

Com cada any, els Reis d'Orient Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran a Barcelona el pròxim 5 de gener per complir els desitjos i il·lusions dels més petits. Ses Majestats arribaran a les 5 de la tarda al Moll de la Fusta de Barcelona on seran rebuts pel patge Gregori i la patge Estel, i des d'on començaran l'habitual recorregut pels carrers de la ciutat passant per via Laietana, plaça Urquinaona i carrer Fontanella, plaça de Catalunya i carrer Pelai, plaça de la Universitat i Ronda de Sant Antoni, carrer de Sepúlveda, avinguda Paral·lel i fins a la Font Màgica Montjuïc.

Com a novetat d'enguany, la Cavalcada dels Reis tindrà música, cançons i guió originals de José Manuel Pagán i David Cirici. La directora de Festes i Tradicions de l'Institut de Cultura de Barcelona, Marta Almirall, ha remarcat que s'ha volgut 'comunicar-se directament amb tots els nens, establir el feedback que es té quan es va al teatre, no perdre mai l'atenció del públic i oferir sorpresa i emoció'.

El delegat de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, ha explicat que 1222 persones, entre ballarins, actors, xanquers, geganters, voluntaris, diables..., participaran en la Cavalcada de 50 minuts d'aquest any. D'aquests, 200 són ballarins professionals acompanyats pels alumnes de 18 escoles de teatre i dansa de la ciutat, un centenar són voluntaris i 222 persones han estat elegides durant el sorteig de la Crida Ciutadana.

Durant els 5 quilòmetres de recorregut de l'espectacle itinerant, dividit en 5 grans blocs i de 800 metres de llargada, des de l'avinguda del Marquès de l'Argentera fins a la Font Màgica de Montjuïc es llençaran 18.000 quilos de caramels, 70% dels quals seran aptes per a celíacs. La Cavalcada serà retransmesa en directe per La 2 de Televisió Espanyola.

Novetats escenogràfiques

Amb la intenció de potenciar l'alegria dels més petits i per interactuar amb el públic, José Manuel Pagán i David Cirici han creat un espectacle ple de màgia i fantasia en què s'hi han incorporat algunes novetats. El seguici del Rei Melcior inclourà una Comparsa d'ocells-xanquers i La Carrossa de L'Hora d'anar a dormir, que vol recordar als nens l'hora d'anar a dormir per tal que els Reis els puguin portar els regals.

El seguici del Rei Gaspar incoporarà una Comparsa de micos i una Carrossa de joguines, i el del Rei Baltasaer, una Carrossa de Músics Africans i una altra Carrossa de joguines. Com a novetats d'aquest any, també hi ha la comparsa de la Patge Estel, una de les emissàries favorites dels nens i nenes; la figura de la Patge Carbonera i la seva cort de miners, i tres petits camions de caramels i joguines.

Entre les companyies i artistes participants d'aquesta Cavalcada, hi ha Egos Teatre, el Mag Lari, l'Associació Sabaru BCN de percussionistes africans, Mar Gómez, Xiquirriteula Teatre, Xarop de Canya, Companyia Circo Delicia, i les companyies de músics i ballarins africans La Salamandra i Hgomez Nokass.