El dirigent libi, Moammar al-Gaddafi, ha apel·lat aquest dijous en un discurs als ciutadans de Bengazi per "alliberar" la ciutat dels rebels i ha declarat que, de la mateixa manera que les tropes de Franco van aconseguir prendre Madrid, ell també se servirà de la "cinquena columna", com ha qualificat la població.

Aquest dijous, l'aviació del règim de Moammar al-Gaddafi ha bombardejat aquest dijous l'aeroport de Benina, a només deu quilòmetres al sud de Bengasi, segona ciutat de Líbia i capital 'de facto' de l'oposició, segons ha informat Al-Jazira.

Un corresponsal de la cadena de televisió de Qatar ha indicat que els militants opositors que són a Bengasi estan disposats a seguir combatent fins al final, ara que la guerra es troba "a la porta de casa".

Els rebels es van enfrontar aquest dijous a les forces lleials de Gaddafi als voltants de la ciutat d'Ajdabiya (a 150 quilòmetres al sud de [Benghasi] i el control de la qual van perdre els opositors dimarts passat) per dificultar el seu avanç.

Un mínim de 30 persones, entre dones, nens i avis, han mort a Ajdabiya a causa dels combats que lliuren les forces opositores amb les tropes del règim de Moammar al-Gaddafi prop d'aquesta ciutat de l'est de Líbia, segons ha informat la cadena de televisió Al-Arabiya.

"He estat a l'hospital i he vist 30 cadàvers de dones, nens i avis", ha declarat un testimoni, Abdel Bari Zewi. "Eren tots civils, no eren rebels", ha afegit.

L'exèrcit va donar ahir dimecres a la nit un ultimàtum perquè els civils abandonessin els punts més estratègics de la ciutat de cara a possibles bombardejos, malgrat la qual cosa el mateix Gaddafi va declarar també ahir a la nit que no es preveien combats immediats a Bengasi.