El cap del gabinet japonès, Yukio Edano, ha indicat aquest dilluns que el risc que es produeixin noves fugues radioactives de la central de Fukushima-1 és "considerablement menor" que fa un mes, quan es va deslligar l'emergència nuclear.

"El risc que la situació empitjori i que hi hagi noves emissions massives de materials radioactius és considerablement menor", ha dit Edano en una roda de premsa, recollida per l'agència de notícies Kiodo.

Interrogat una altra vegada sobre una possible ampliació del perímetre de seguretat establert al voltant de la planta, ha indicat que el govern encara no ha pres cap "decisió final", tot i que ha avançat que està en consultes amb les autoritats de la prefectura de Fukushima.

Fins ara, l'evacuació és obligatòria per a totes les persones que visquin a menys de 20 quilòmetres de la central i voluntària per als qui se situïn en la forquilla entre els 20 i els 30 quilòmetres. Tot i això, al llarg d'aquest cap de setmana alguns veïns han tornat a les seves cases per recollir les seves pertinences.

Aquest dilluns es compleix un mes del terratrèmol de nou graus a l'escala de Richter que va afectar la costa nord-est del Japó i va donar lloc a un tsunami amb onades de fins a 38 metres d'altura, deslligant una greu crisi humanitària i nuclear.