Els cadàvers de les quatre víctimes mortals, tres nens i un mestre-rabí, l'atemptat contra una escola jueva a la localitat francesa de Tolosa van arribar a l'alba a l'aeroport de Tel Aviv, per ser enterrats aquest matí a Jerusalem, ha informat la ràdio pública israeliana .

El president francès, Nicolas Sarkozy, i altres membres del seu Govern van rendir ahir a la nit respecte a les víctimes en una cerimònia a l'aeroport de Roissy-Charles de Gaulle, segons l'emissora "France Info".

Els taüts estan sent transportats a Jerusalem en ambulàncies de Zaka, una organització de jueus ultraortodoxos voluntaris.

L'enterrament tindrà lloc al cementiri de Givat Shaul, a Jerusalem, a les 10:00 hora local (08:00 GMT).

Assistirà al sepeli el ministre francès d'Afers Exteriors, Alain Juppé, que després es reunirà amb el president israelià, Shimon Peres, assenyala l'emissora israeliana.

Mig centenar de familiars i cercles pròxims a les víctimes han viatjat des de França per l'enterrament en un vol de la companyia israeliana El Al, apunta "France Info".

Jonathan Sandler i els nens Miriam Monsonego (de 7 anys), Arieh Sandler (5) i Gabriel Sandler (4), tots ells amb ciutadania francesa i israeliana, van ser assassinats dilluns a l'escola jueva Ozar Hatorah per un individu que encara no ha estat capturat.

Les seves famílies van manifestar el personal de l'ambaixada israeliana a París i del Consolat israelià a Marsella (sud de França) el desig que les restes dels seus éssers estimats reposasen a Jerusalem, segons el Ministeri israelià d'Exteriors.

Donades les "circumstàncies excepcionals" del cas, la seguretat social israeliana cobrirà el cost del sepeli, amb fons destinats normalment als de víctimes del terrorisme al país.

La societat encarregada dels enterraments jueus a Jerusalem ha demanat a les famílies un dipòsit monetari abans de registrar les tombes.

La mesura és habitual amb els morts que no residien a Jerusalem, però ha generat crítiques d'insensibilitat.