Segueix-nos a les xarxes socials:

El sou dels alcaldes dependrà del nombre d'habitants i de la situació econòmica del poble

Els alcaldes tindran limitat el sou en funció del nombre d'habitants de la població, de la tasca que hi desenvolupin o fins i tot de la situació econòmica de l'Ajuntament en qüestió. És un altre dels punts inclosos en el projecte de governs locals en el qual treballa la Generalitat i que, en línies generals, ha generat consens a les comarques centrals.

Per a Adriana Delgado, d'ERC, "està bé que es cobri en funció d'uns mateixos paràmetres", però insisteix que els problemes econòmics no "vénen dels ajuntaments o els consells comarcals".

Per a Adam Majó, de la CUP, és bo posar límits, "però depèn de quins". Majó posa com a exemple els 80.000 euros que cobra el delegat de la Generalitat a la Catalunya Central, Juli Gendrau. Considera que és "un sou excessiu. Si els paràmetres són aquests, malament. S'han de regular i limitar, però a la baixa".

Per a Sergi Roca, de CiU, que el sou el marqui la llei és positiu sempre que siguin "justos i dignes", mentre que Víctor Marcos, d'ICV, pensa que es fa massa demagògia amb aquest tema. Creu, però, que serà positiu que els sous es regulin per llei.

Prem per veure més contingut per a tu